20 / 05 / 2024

dünyanın ilk fındık borsası

dünyanın ilk fındık borsası

Giresun Ticaret borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, dünyanın ilk fındık borsasının Giresun'da kurulacağını bildirdi.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Çinliler dünyanın ilk ortası boş dönme dolabını inşa etti!

Dünyanın ilk ortası boş dönme dolabı Çinliler tarafından inşa edildi. Yüksek dönme dolap görenleri şaşkına çeviriyor.

Hindistan'da dünyanın en büyük stadı yapılıyor!

Hindistan'da dünyanın en büyük stadının inşaatı başladı. Gujarat'ta yapımına başlanan ve 7 milyar Hint rupisine mal olacak stadyumun kapasitesi 110 bin.

Dünyanın 255 trilyon dolarlık serveti için yeni sistem!

Dünyanın 255 trilyon dolarlık servetinin yarısı yüzde 1’lik kesimin elinde. Sürdürülebilir olmayan bu sisteme karşı radikal kararların önerildiği yeni modelin adı ise ‘yüzde 99’un ekonomisi’

Dünyanın en yüksek köprüsü Çin'de açıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Yunnan eyaletinde dünyanın en yüksek köprüsü unvanını alan Beipanjiang hizmete açıldı.

Dünyanın en büyük radyo teleskobu faaliyete geçti!

Çin, uzaydaki yaşamı araştırmak amacıyla yaptığı dünyanın en büyük radyo teleskobunun faaliyete başladığını bildirdi.

Çin, dünyanın en büyük radyo teleskobunu faaliyete geçirdi!

Çin, uzaydaki yaşamı araştırmak amacıyla yaptığı dünyanın en büyük radyo teleskobunun faaliyete başladığını bildirdi.

2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Anıtpark önündeki "Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezerek, Uzun Çarşı'da esnaf ziyaretinde bulundu. Eroğlu, "2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

Dünyanın en büyük maden şirketlerinden kritik çağrı!

Dünyanın en büyük maden şirketleri, petrol ve doğalgaz sektörleri dahil tüm şirketlerin Birleşmiş Milletler koruması altında olan dünya mirası bölgelerdeki işletmelerini durdurmaları çağrısı yaptı.

dünyanın ilk fındık borsası Haberi

dünyanın ilk fındık borsası

GTB'ce hazırlanıp Avrupa Birliğince desteklenen Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası Projesi kapsamında, fındığın alım-satım işlemleri ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirilecek.



Yanıkoğlu, yürüttükleri projenin amacının kaliteli fındığı muhafaza etmek ve elektronik ortamda satışa sunmak olduğunu söyledi.



Avrupa Birliğince desteklenen projede yüzde 40 seviyesine gelindiğini dile getiren Yanıkoğlu, 2016 yılında hizmete açılması planlanan lisanslı depo ve borsada 17 bin ton fındığın depolanabileceğini belirtti.



Fındığın kalbini Giresun'a getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yanıkoğlu, "Türkiye'de ve dünyada, elektronik ortamda fındığın alınıp satıldığı bir borsa yok, bu işlemler burada olacak. Dünyanın ilk fındık borsası Giresun'da kuruluyor"...