13 / 05 / 2024

durmazlar makina bursa büyükşehir belediyesi

durmazlar makina bursa büyükşehir belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem sözleşmesi imzalandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.

Bursa'nın tramvayı 14 ay içerisinde teslim edilecek!

Bursa’daki hafif raylı taşıma sisteminde artık Bursa’da üretilen tramvay ve vagonlar hizmet verecek. Durmazlar tarafından üretilecek olan 12 tramvay, 14 ay içinde Bursaray’a teslim edilecek.

Durmazlar Makine, Bursa raylı sistem ihalesini kazandı!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği ’ni üreten Durmazlar Makine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin 60 adet vagon ve 12 adet tramvay alımı ihalesini kazandı.

Bursa Tutanlar Turizm İnşaat Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Bursa Tutanlar Turizm Tekstil Gıda İnşaat Makina Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Tahsin Yener tarafından 25 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Fimaks Makina Mustafakemalpaşa OSB fabrikası hizmete giriyor!

Bursa Karacabey' de faaliyetlerini sürdüren ve tarım makineleri üretiminde uzmanlaşan Fimaks Makina' nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi' ndeki fabrikasının 2014 yılının ortasında hizmete gireceği bildirildi...

İzmir'in tramvayları Bursa'da üretilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 12.6 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar ve 9.7 kilometrelik Alaybey-Mavişehir tramvay hatlarının ihaleleri sonuçlandı. İhalenin vagonlarının Durmazlar Makina firması tarafından Bursa'da üretileceği açıklandı.

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Ali Ağaoğlu: Doğru proje bulursak Bursa'da konut yapabiliriz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Doğru proje bulursak Bursa'da konutta da olabiliriz" diye konuştu

durmazlar makina bursa büyükşehir belediyesi Haberi

durmazlar makina bursa büyükşehir belediyesi


Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı. Yüzde 100 yerli imkanlarla üretilen araçların kamu tarafından desteklenmesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Durmazlar Makine gibi firmaların çoğalması durumunda önümüzdeki 10 yıl içerisinde ortalama 12 milyar dolar dövizin Türkiye’de kalacağını söyledi.



Hilton Otel’deki imza törenine; Bakan Işık ile Başkan Altepe’nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Durmazlar Makine sahipleri Hüseyin ile Fatma Durmaz, basın mensupları ve davetliler katıldı.



“Türkiye’ye örnek olsun”


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, atılan imzaların Türkiye’de bir sektörün...