08 / 05 / 2024

düşük katlı bina

düşük katlı bina

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yüksek katlı binalara ruhsat konusuna ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, belediyelere düşük katlı bina tavsiyesinde bulundu.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Beyoğlu’nda pazar sabahı depremi! Beyoğlu'nda dört katlı metruk binanın duvarı çöktü

Beyoğlu’nda dört katlı metruk binanın duvarında çökme meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İşte detaylar…

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Güney Kore'de 5 katlı bina çöktü: 8 yaralı!

Güney Kore’nin Gwangju şehrinde yıkım çalışmaları devam eden 5 katlı bina çöktü...

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gebze'de meydana gelen toprak kayması sebebiyle 5 katlı bina boşaltıldı...

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Samsun İlkadım Belediyesi'nden 12.5 milyon TL'ye satılık 4 katlı bina!

Samsun İli İlkadım Belediye Başkanlığı tarafından Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kılıçdede Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bina 12 milyon 500 bin TL'ye kapalı teklif ve açık artırma usulü ile satılacak. Gayrimenkulün ihalesi 18 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Metroya yakın ve düşük katlı ofislere talep artacak!

İstanbul'un metrekare fiyatına göre en çok öne çıkan 50 ofisi mercek altına alındı. Verilere göre, 2021'de kira fiyatlarında önemli bir artış olmayacak. Metroya yakın, düşük katlı ofislere talep artacak.

Murat Kurum: Şırnak'ta yıkık dökük bina kalmadı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Şırnak'ta artık eskiye dair yıkık dökük binaların kalmadığını söyledi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

düşük katlı bina Haberi

düşük katlı bina

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yüksek katlı binalara ruhsat konusuna ilişkin, "Her türlü sosyal donatı alanı hazırlanmış düşük katlı bir vaziyette yapılması hususunu ısrarla bütün belediyelerimize tavsiye ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütü PKK’nın bölgede evlerine zarar verdiği vatandaşların, önümüzdeki yılın ortalarına kadar yeni evlerine yerleşeceklerini söyledi.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, birkaç yıldır yüksek yapılaşma olmaması hususunda belediyeleri uyardığını anımsattı.

"Vatandaş ara ara 'Cumhurbaşkanımız söyledi ama yüksek katlı binalar yapılıyor' diye bir hisse kapılırsa o doğru olmaz, çok önceden yapılan planlamanın neticesidir." diyen Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yıllarca belediye başkanlığı yaptım. 1985'te yapılan planlar neredeyse 2005'te yürürlüğe girmişti. Vatandaş 'başkanım neden yüksek kat yaptırıyorsun' dediği zaman verecek cevap bulamazdım. Ben...