21 / 05 / 2024

düşük rayiçli arsa

düşük rayiçli arsa

Bu yılın başında yapılan yeni düzenlemeyle KDV'nin yükselmesi, inşaatçıyı düşük rayiçli arsa peşine düşürdü. Ancak iyi lokasyonda düşük rayiçli arsa bulamayanlar, çareyi Anadolu'ya veya dönüşüme yönelmekte buldu...

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li emeklilere son dakika müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini yüzde 68.01 olarak güncellemesiyle beraber milyonlarca emekli, memur, asgari ücretli, kamu işçisinin Ocak 2024’te alacağı zamlı maaş, aylık hesabı da değişti. Bu kapsamda,  en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

ŞOK’ta 2’li tava seti 200 TL’ye, kuvars döküm tencere 400 TL’ye, düdüklü tencere 800 TL’ye düştü!

ŞOK’ta indirim kampanyası devam ederken yeni indirimli ürünler kataloğu ŞOK’un resmi internet sitesinden paylaşıldı. Buna göre, 8 Haziran’a özel, ŞOK'ta 2’li tava seti 200 TL’ye, kuvars döküm tencere 400 TL’ye, düdüklü tencere 800 TL’ye düştü. İşte 8 Haziran Perşembe ŞOK fiyat listesi.

SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle milyonlarca vatandaş emekli olma hayalı kuruyor. Peki, SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li kaç yaşında emekli olacak, ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar...

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Yerköy Belediyesi Yozgat'ta 9 kısım arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yozgat İli Yerköy Belediye Başkanlığı, Yerköy'de yer alan 9 kısım arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri mecliste!

2007-2021 yılları arasında TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada, "Düşük faizli kredi destek paketi konut sektörünü canlandıracak" dedi.

Osmancık OSB’de arsa tahsisi başladı!

Çorum Osmancık Organize Sanayi Bölgesi için toplantı düzenlendi. Toplantıda arsa tahsislerine başlandı.

Ankara Büyükşehir'den arsa spekülatörleri uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arsa spekülatörlerince, "Büyükşehir Belediyesi’nin, çeşitli yerlerde imar planı yaptığına dair" gerçek dışı haber ve duyurularla vatandaşları kandırdıklarını belirtilerek, bu tür haberlere itibar etmemelerini istedi.

Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

ING Bank'tan düşük faizli mortgage kampanyası!

2015 bitmeden ev sahibi olmak isteyenler, ING Bank'ın düşük faiz oranlı mortgage kampanyasından yararlanarak yeni yıla ev'li girebiliyor. Kampanya özelinde maksimum 60 ay vadeye kadar kredi kullandırabiliyor.

İzmir'de icradan 6.6 milyon TL'ye satılık 4 dükkan ve 7 arsa!

İzmir İli Seferihisar İlçesi'nde bulunan 4 dükkan ve 7 arsa Seferhisar Sulh Mahkemesi tarafından 6 milyon 611 bin TL bedelle açık artırma usulü ile ihale edilecek.

düşük rayiçli arsa Haberi

düşük rayiçli arsa
Bu yılın başında yapılan yeni düzenlemeyle yükselen KDV oranları, inşaatçıyı da düşük KDV'li arsa peşine düşürdü. Yüksek maliyetlerle karşılaşmak istemeyen konut üreticileri, büyükşehirlerde rayiç bedeli 500 liranın altında olan arsaları araştırmaya başladı. Halihazırda arsa sorunu bulunan İstanbul'da bir de iyi lokasyonda düşük rayiçli arsa bulmaya çalışan inşaatçılar, ya yüksek KDV'ye razı oluyor ya da kentsel dönüşüme yöneliyor. Bir başka seçenek de, KDV oranlarının halen yüzde 1 olduğu büyükşehir olmayan Anadolu şehirlerine yönelmek.

% 18 KDV uygulanıyor

Bu yılın başında uygulamaya konulan yeni düzenlemeye göre konutta KDV oranları, arsa değerine göre yüzde 1,8 ve 18 olarak değiştirildi. Buna göre rayiç bedeli 500 liranın altında olan arsalar yüzde 1,500-1000 lira arasında olan arsalar yüzde 8, 1000 lira ve üzeri arsalar ise yüzde...