29 / 04 / 2024

duvar ören robot

duvar ören robot

Gelişmiş ülkelerin inşaat sektörlerinde robot teknolojisinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Robotlar yakın gelecekte inşaat sektöründe kol gücü gerektiren pek çok tehlikeli işi üstlenecek...

Migros'tan robot süpürgelerde dev indirim! Fiyatları gören Migros'a koşacak! 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Migros, Hit Ürünler adı altında robot süpürgelere inanılmaz indirimler yaptı! Peki, Migros'ta robot süpürgelerin fiyatları ne kadar? İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye’de bir ilk: Denizin dibine duvar örenlere ceza yağdı!

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde deniz dibine duvar ören oteller hakkında gerekli yasal işlemler ve yaptırımlar uygulanacak.

Meram'da imar barışı fırsatçılığı!

'İmar Barışı istismarı' son olarak Konya'da meydana geldi. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş için para cezası kesildi.

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.

Keçiören'de tahliye endişesi!

Ankara Keçiören'in Selçuklu Caddesi’nde bulunan 315 numaralı apartmanın sakinlerinin ‘istinat duvarının yıkılma tehlikesiyle’ tahliye edileceği gündeme geldi.

Mini Robot Ada 3 havalimanında göreve talip!

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında üretilen yerli insansı "Mini Robot Ada", inşaat çalışmaları hızla süren 3. havalimanının yer hizmetlerinde görev almaya talip oldu.

Donald Trump, Meksika sınırına duvar örme kararını onayladı!

ABD Başkanı Donald Trump, "yasa dışı göçmenleri önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne istinat duvarı!

Eğitime Yüzde Yüz Destek’ kampanyası kapsamında ilçedeki okullara yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine istinat duvarı örerken, öğrencilerin güvenliği için de bahçeyi demir ferforje ile kapladı.

450 yııllık Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi!

İstanbul’un Azapkapı semtinde Mimar Sinan tarafından 1578’de Sokollu Mehmet Paşa adına yapılan Sokollu Mehmed Paşa Camii’nin duvarı delindi. Birkaç yıldır onarım gören ve etrafı şantiye alanına dönen caminin duvarının kim tarafından ve ne amaçla delindiği bilinmiyor.

Sinop'ta apartmanın istinat duvarı çöktü!

Sinop'ta bir apartmanın yapımı süren istinat duvarı çöktü. Olay, dün Ada Mahallesinde meydana geldi. İstinat duvarı için inşaata kurulan iskele kaydı..

Keçiören'de istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü!

Keçiören’de, yoğun yağışın ardından yıkılan istinat duvarı, yanında bulunan binanın balkonlarını çökertti, bir evin salonu çamurla doldu. Apartman sakinleri, binanın yıkılma tehlikesine karşın evlerini boşalttı.

Mersin'de istinat duvarı yıkıldı!

Anamur'a bağlı ören Beldesi'nde Toplu Konut Idaresi'nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 4 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda olan istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi.

Anamur'da istinat duvarı yıkıldı!

Anamur'a bağlı ören Beldesi'nde Toplu Konut Idaresi'nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 4 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda olan istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi.

duvar ören robot Haberi

duvar ören robot


İnsan için fiziksel açıdan güç olan ve zamanını alan bazı görevleri devralmak, robotik sektörlerin ve yapay zekanın önceliği haline geldi. İnsan üzerinden fiziki yükü alacak bu teknolojik gelişmeler, ağır işçiliğin "temel taş" olarak kabul edildiği inşaat sektöründe de yaşanıyor. Bunlardan biri, Avustralya merkezli Fastbrick Robotics'in ürettiği duvar ören Hadrian X isimli robot. Şirketin 2 milyon dolar değer biçtiği ve bu yıl satışına başlayacak olan 30  metre yüksekliğinde duvar ören robot SAM  bir saat içinde bine yakın tuğlayı diziyor.


ABD'deki Construction Robotics isimli inşaat ve yapı sektörü için robotik sistemler geliştiren şirketin ürettiği Yarı Otomatik Duvarcı (SAM - Semi-Automated Mason) isimli robot da insanın bir günde dizebileceği 500 tuğlaya karşılık 3 bin tuğla dizebiliyor. insanın yapması gereken tek şey, tuğlaların ve...