15 / 05 / 2024

Türkiye’de bir ilk: Denizin dibine duvar örenlere ceza yağdı!

Türkiye’de bir ilk: Denizin dibine duvar örenlere ceza yağdı!

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde deniz dibine duvar ören oteller hakkında gerekli yasal işlemler ve yaptırımlar uygulanacak.



Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde, deniz tabanına inşa edilen beton duvarlarla ilgili, su altından ve üstünden incelemeler yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haebre göre, Milas Kaymakamlığının koordinesinde, Pina Yarımadası'ndaki oteller bölgesinde yapılan incelemeye, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ve dalgıçlar katıldı.

Sabah erken saatlerde başlayan inceleme çalışmaları kapsamında, su altı kameralarıyla tespitler yapıldı. Deniz tabanındaki beton duvarlar ve bariyerler anbean su altı kamerası tarafından görüntülendi. Detaylı çalışmalardan sonra incelemeler sona erdi. 

Ekiplerin, duvarları ören oteller hakkında gerekli yasal işlemleri ve yaptırımları uygulayacakları belirtildi. 

Yalıkavak, Güvercinlik ve Pina Yarımadası'nda deniz tabanına beton set çekilmesiyle ilgili ihbarlar üzerine geçtiğimiz günlerde, Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kent Konseyi yetkilileri, bahse konu alanlarda incelemeler yapmış, su altı kamerasıyla da tespit edilen görüntülerde, deniz altına metrelerce uzunlukta beton duvarlar çekildiği bildirmişti.

Yapılan ihbar üzerine Bodrum ve Milas Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri bahse konu alanlarda incelemeler yaparak araştırma yapmış, konuyla ilgili Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünce de Yalıkavak'taki bir şirket hakkında dava açılacağı belirtilmişti.

 

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit yok!


Geri Dön