15 / 05 / 2024

düzce Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

düzce Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Düzce'de 12 Kasım 1999 depremi yıldönümü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım programı düzenlendi. Düzce'de Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından çalışmalar yürütülüyor...

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Uzmanlar, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Düzce’de deprem riski taşıyan 5 okula yıkım kararı!

Düzce Valiliği, beş okulun deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Yıkım kararı alınan beş okulun 12 Kasım 1999 Düzce depreminin öncesi yapıldığı vurgulandı

Düzce'nin afet bölgesi olma kararının geri çekilmesine tepki! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sel felaketi yaşanan Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi kararının geri çekilmesine tepki gösterdi. 

Düzce'de afetzedelere ödemeler başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Düzce'de yaşanan su baskını ve toprak kaymasının ardından bölgedeki afetzedelere ödemelerin başladığını açıkladı.

Düzce afet bölgesi ilan edildi!

Düzce'nin, yaşanan su baskını ve toprak kayması nedeniyle "afet bölgesi" ilan edildiği açıklandı.

düzce Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Haberi

düzce Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

DÜZCE'de 12 Kasım 1999 depremi yıldönümü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım programı düzenlendi. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında Burhaniye Mahallesi'ndeki evinin risk tespitini yaptıran İsmail Demirci isimli vatandaşın konutunun yıkımı yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Erol Kılıç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. 


Kanunun temel amacının, afetlerde hasar alarak can ve mal kaybına sebep olabilecek yapıların önceden yenilenerek afetlere hazır bir Türkiye oluşturulmasını temin etmek olduğunu kaydeden Kılıç, "Afetler ve özellikle de deprem afeti hayatımızın ve ülkemizin bir gerçeğidir. Afetleri önlemenin mümkün olmadığında yapılabilecek en mantıklı çözüm, afetlerden zarar görmeden çıkmaya çalışmaktır" dedi. 


"RİSKLİ BİNALARIN...