22 / 05 / 2024

Düzce deprem çalışmaları 2021

Düzce deprem çalışmaları 2021

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 200 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi'nin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve TOKİ konut teslimlerini anlattı.

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmaları planlıyordu. İlçede çalışmalar sürüyor.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin ilçeye ve Kayseri'ye değer katacak vizyon projelerinin başında gelen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kütahya Vefa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Vefa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kütahya Belediyesi ekipleri, hak sahiplerinden teslim aldığı konutların yıkım çalışmalarına başladı...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları masaya yatırılacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı toplantısı 2. birleşiminin 1.oturumu yarın saat 10.00’da yapılacak. Gerçekleştirilecek toplantıda Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları da masaya yatırılacak.

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

Düzce deprem çalışmaları 2021 Haberi

Düzce deprem çalışmaları 2021

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de e uygulanan "yatay kentleşme" modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'yle sarsılan Düzce, yaralarını sararken, 12 Kasım 1999 tarihinde merkez üssü Kaynaşlı ilçesi olan 7,2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadı.

Düzce'de depremden sonraki 22 senede aynı acıların yeniden yaşanmaması ve olası afetlere hazırlıklı olunması için valilik, belediye ve ilgili kurumların desteğiyle bazı önlemler alındı.

Düzce'de, yüksek katlı yapılaşmaların önüne geçmek amacıyla "yatay kentleşme" modeli başlatıldı. Başlatılan uygulamayla yeni inşa edilen konutlara "zemin artı 3 kat"a kadar izin verilerek, 2019 yılında alınan yeni kararla bu uygulama, yalnızca güvenli alanlarda "zemin artı 4 kat" olarak uygulandı.

- "Konut stoğumuzun yüzde 80'lik kısmı yeni ve depreme dayanıklı"

Düzce...