05 / 05 / 2024

Düzce şehir planlaması

Düzce şehir planlaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı bugün yapılıyor. Çalıştayda; Düzce’nin dünü, bugünü ve yarını konuşularak bir karara varılacak.

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim'de!

Düzce'de ses ve görüntü kirliliğine neden olan Küçük Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor. 266 dükkanın inşa edileceği sanayi sitesinin ihalesi 4 Ekim'de yapılacak. 

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Şehir planlaması bütüncül yaklaşımla ele alınmalı!

Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı...

Bursa şehir planlaması ile dönüşecek!

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ''Kentsel dönüşüm insan için şehir planlaması ile yapılırsa doğrudur. Biz de bunu yapacağız'' dedi.

DASK’ta lider şehir Düzce!

DASK’a iller bazında bakıldığında 1999 yılındaki depremden en büyük yarayı alan Düzce, Bolu, Yalova ve Sakarya’nın önde olduğu görülüyor…

Düzce büyükşehir oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. Büyükşehir yasası ile ilgili yapılan istişarede yeni kararlar alındı. Çok kısa bir süre içinde Düzce ile birlikte 30 yeni büyükşehir daha geliyor.

Düzce'de yollar genişliyor!

Düzce Belediyesi Fen işlerine bağlı ekipler tarafından Nusrettin mahallesi’nde yol genişletme çalışmalarına başlandı. İmar Müdürlüğü Kamulaştırma Birimi şehir içindeki tüm yolların imara uygun olması için seferber oldu.

Düzce Rıhtım Caddesi genişletiliyor!

Düzce Belediyesi şehir merkezinin önemli ulaşım akslarından biri olan Rıhtım Caddesi’nin genişletilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Düzce Kentpark'a zabıta karakolu inşa edildi!

Düzce Belediyesi tarafından Kent parkı içinde Zabıta karakolu kuruldu. Böylelikle şehir merkezinde üç Zabıta karakolu oldu.

Düzce'deki bazı alanlar için ek imar!

Düzce Belediye Meclisi tarafından sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlarda imar yapılanmasının düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla ek imar planlaması yapılıyor.

Düzce Kuyumcuzade Bulvarı'na asfalt müjdesi!

Düzce Belediyesi, şehir içi trafik akışında büyük öneme sahip olan bulvarların yeniden asfaltlanması için çalışmalara başladı.

Düzce Kuyumcuzade Bulvarı'nda asfalt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi, şehir içi trafik akışında büyük öneme sahip olan bulvarların yeniden asfaltlanması için çalışmalara başladı.

Düzce Belediyesi'nden modern AVM!

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çağdaş ve modern alışveriş merkezi (AVM) ile sosyal yaşam alanlarına ilişkin donatıların planlaması yapıldı.

Düzce şehir planlaması Haberi

Düzce şehir planlaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bürokrat ve uzmanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, kurum müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanlarını, muhtar ve esnafın katılımıyla yapılacak çalıştayda; Düzce’nin dünü, bugünü ve yarını konuşularak bir karara varılacak.


Çoğulcu, Katılımcı, Doğrudan Demokrasi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “şehre şehirlinin gözünden, gönlünden bakıyoruz” sloganıyla başlattığı Şehir Kimliği Çalıştayına siyasi, akademik çevrenin yanı sıra şehir esnafının ilgisi yoğun.


2013 yılı ‘ilin örnek ahisi’ ve Şubat ayı örnek esnafı seçilen Jale Rabia Korkmaz’ın ‘şehrimize yön verilirken bize söz verilmesi paha biçilemez.’ diyerek duygularını dile getirdiği çalıştay 13 Kasım’da düzenlenecek.


“Düzce’yi nasıl bir şehir olarak görmek istiyorsunuz?”


Yuvarlak masa toplantısında ‘Düzce’yi nasıl bir şehir olarak görmek istiyorsunuz?’ diye sorularak, istişare yapılacak.


Disiplinli fikir üretme ve etkili çözüm yolları bulmak için 81...