04 / 05 / 2024

düzce tarımsal arazi miktarı

düzce tarımsal arazi miktarı

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Düzce'deki tarım arazilerine ve çiftçilere verilen desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik iletti.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi: Hesaplara 75.9 milyon TL yatıyor! Hangi tarımsal destekler ödeniyor? Hemen bakın!

Çiftçilerin dört gözle beklediği tarımsal destekleme açıklaması geldi. Bakan Yumaklı, kalem kalem bugün yapılacak ödemeleri duyurdu. İşte detaylar... 

Milli Emlak Düzce'de yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor: Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 1 araziyi peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Doruk Canbolat ve Mete Canbolat ortaklığında kuruldu.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih açıklandı! Kimlik numarasının son hanesi 0, 2...

Çiftçilerin dört gözle beklediği 833,6 milyon liralık tarımsal destekleme tutarlarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Peki kimler bu destekten faydalanacak? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? 14 Mayıs 2022 tarihinde Bakan Kirişçi'den açıklama geldi

Tarımsal destek ödemeleri vatandaşların araştırma konusu haline gelmeye devam ediyor. Yaz dönemine yaklaştığımız bu günlerde hasat öncesi tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor. Peki Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? Bakan Vahit Kirişci detayları paylaştı...

Tarım arazileri bankaların elinde! 3 milyon 111 bin parsel tarımsal arazi ipotekli!

CHP'li Bekir Başevirgen’in ipotekli tarımsal araziler için vermiş olduğu önergesine Bakan Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesinin 3,2 milyar lira ek bütçe sağlanarak 29 milyar liraya çıkarıdığını açıkladı.

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

düzce tarımsal arazi miktarı Haberi

düzce tarımsal arazi miktarı


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Düzce'deki tarım arazilerine ve çiftçilere verilen desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik iletti.


Önergesinde "Düzce'deki sanayi faaliyetlerinin artması ve OSB çalışmaları ile, doğaar ve tarımsal alanları ile ön planda olan şehrimizin tarımsal geleceği konusunda ve sanayinin doğaya yan etkileri üzerinde endişeler artmaya başlamıştır." diyen Tanal bu bağlamda 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları


1. Düzce'deki tarımsal arazi miktarı nedir? Bu arazilerin ne kadarı aktif tarım arazisi olarak kullanılmaktadır?


2. Düzce'de tarım arazilerinin 2002 tarihinden önerge tarihine kadar oranı ne şekilde değişmiştir?


3. 2002 tarihinden önerge tarihine kadar Düzce'de tarım arazisi niteliği alınarak sanayi veya başka alanlarda kullanıma açılan arazi miktarı ne kadardır?


4. Düzce'de hangi tarım ürünleri yetişmektedir?


5. Düzce'de tarımı desteklemek için bakanlığın...