01 / 05 / 2024

Düzce yeniden mi inşa edildi

Düzce yeniden mi inşa edildi

Yıkılan yeniden ayakta 1999 depreminde binalarının yüzde 60'i kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yapılan teşviklerle ve değişen imar planları sayesinde yaralarını sardı.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Bu sabaha karşı saat 04:08'de yaşanan Düzce'deki depremin ardından, beklenen büyük İstanbul depremini tetiklenip tetiklenmeyeceği merak konusu oldu. Peki Düzce'de yaşanan deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? İşte uzman isimlerin o açıklamaları...

Algün İnşaat'tan Düzce'ye 5 yeni proje!

İnşaat ve taahhüt sektöründe 25 yıllık geçmişe sahip olan Algün İnşaat, Düzce'de 5 yeni proje inşa edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Düzce'yi yeniden inşa ettik!

Düzce'de düzenlenen mitingte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yıkılan Düzce’yi yeniden inşa ve ihya etmek için seferberlik ruhuyla çalıştık. Düzce’ye son 17 yılda 11 katrilyon lira yatırım yaptık'' dedi.

13 soruda TOKİ Düzce 50 bin konut kampanyası 2019!

TOKİ Düzce 50 bin konut nerede? TOKİ Düzce 50 bin konut başvuruları nereye yapılıyor? TOKİ Düzce 50 bin konut başvuru tarihleri belli mi? TOKİ Düzce 50 bin konut başvuru ücreti ne kadar? İşte, 13 soruda TOKİ Düzce 50 bin konut kampanyası detayları... 

Düzce'nin kaldırımları yenileniyor!

Düzce belediyesi tarafından kaldırım ve alanlarda bulunan kaldırım ve bordür taşları yeniden düzenleniyor. Kaldırımlarda bozulan kaldırım taşları yenileri ile değiştiriliyor. Yeni açılan yollarda da kaldırımlar yapılıyor.

Düzce Küçüksu Parkı açıldı!

Düzce Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılan Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu binasının açılışı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de katıldığı törenle yapıldı.

TOKİ Düzce Camikebir Konutları'nın kurası 23 Ağustos'ta!

Düzce'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

TOKİ Düzce Camikebir kurası ne zaman?

Düzce’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi'nde çalışmalar için sona gelindi.

Düzce Camikebir Konutları'nın kura çekilişi 23 Ağustos'ta!

Düzce’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

Düzce Kuyumcuzade Bulvarı'na asfalt müjdesi!

Düzce Belediyesi, şehir içi trafik akışında büyük öneme sahip olan bulvarların yeniden asfaltlanması için çalışmalara başladı.

Düzce Kuyumcuzade Bulvarı'nda asfalt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi, şehir içi trafik akışında büyük öneme sahip olan bulvarların yeniden asfaltlanması için çalışmalara başladı.

Düzce yeniden mi inşa edildi Haberi

Düzce yeniden mi inşa edildi

DEPREMİN değil çarpık ve bilinçsiz yapılaşmanın öldürdüğünü dile getiren Başkan Keleş, "insanlar, depremden önce birtakım tasarruf hesaplarıyla adeta kendilerine mezar hazırlamışlar. Artık yapılaşma şartları, çok daha güçlü. Kullanılan malzeme, daha iyi. Ancak her şekilde depreme hazır olmak lazım" dedi. 


'Depreme karşı yer tespiti' 

İMAR planlarından başlayarak yerleşim yerlerinin tespitinde, yapı denetiminde önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Vali Fidan, yeni bir yapı denetim sistemi getirildiğini, kamuda da önemli değişiklikler yaşandığını vurguladı. Fidan, "İlimizde depreme dayanıklı yer tespiti yapıldı. Kalıcı konutlar bölgesi, depreme dayanıklı yerleşim yeri olarak inşa edildi. Şu an 35- 40 bin vatandaşımız, orada barınıyor" diye konuştu. 


'DERSİMİZİ ALDIK' 

16 yıl önce, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60'ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yaralarını sardı. Düzce Valisi...