29 / 04 / 2024

düzcede hangi bölgeler dönüşecek

düzcede hangi bölgeler dönüşecek

Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm için Küçük Sanayi Sitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Düzce'deki binalar depreme dayanıklı değil!

Düzce Valisi Ali Fidan, 17 Ağustos Marmara depreminin “Bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız."dedi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Galip Aykaç nerede doğdu? Hangi ödülleri kazandı? BİM’de hangi alanlarda çalıştı?

Galip Aykaç kimdir? Kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? BİM’de hangi pozisyonlarda görev aldı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Galip Aykaç’ın hayatı...

4 bin TL altı alınabilecek telefonlar! Düşük bütçeyle hangi telefonlar alınabilir? 24 Haziran 2023 fiyat listesi!

Düşük bir bütçeyle telefon almayı düşünenler için birçok seçenek bulunmaktadır. İşte 4 bin TL altında alınabilecek bazı telefon modelleri..

İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan Pazar günü koşulacak! Maraton nereden başlıyor? İşte trafiğe kapanacak yollar!

Bu yıl 18.düzenlenen ‘N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’ 30 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak. Maratona 60 ülkeden 12 bin 300 sporcu katılacak. Maraton nedeniyle Pazar günü İstanbul’da saat 05.30 ile saat 13.30 arası parkurun düzenlendiği bölgeler trafiğe kapalı olacak.

Düğünü olanların ayağına büyük fırsat geldi! Düğün setlerinde büyük indirim! Altınçizgi 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Altınçizgi'de düğün takıları arasında yer alan düğün setlerinde büyük indirim başladı .Düğünü olanların ayağına büyük fırsat geldi! Altınçizgi 28 Şubat 2023 fiyat listesi.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Matrah düzenlemesi hangi araçlarda geçerli?

Matrah düzenlemesi ile otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merakla araştırılıyor. Vatandaşlar, matrah düzenlemesinin hangi araçları kapsadığını bilmek istiyor. İşte detaylar!

düzcede hangi bölgeler dönüşecek Haberi

düzcede hangi bölgeler dönüşecek

Düzce Belediyesi tarafından eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm için Küçük Sanayi Sitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Kentin bir bütün halinde gelişmesini sağlamak amacıyla Camikebir Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşümünün ardından yeni bir kentsel dönüşüm alanı daha belirlendi ve fizibilite çalışmalarına geçildi. Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan 21 bin 640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, sanayi kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında...