18 / 05 / 2024

e atık ne demek

e atık ne demek

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre, 2017 yılında dünya genelindeki elektronik atıklar 2012 seviyesinin yüzde 33 üzerine çıkarak, 65.4 milyon tona ulaşacak. Bu oran, sekiz büyük Mısır piramidi hacmine denk geliyor.

Kuyumcu altın fiyatları canlı! Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs 2024 altın fiyatları

17 Mayıs 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs altın fiyatları.

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Elinde 1 gram altını bile olanlar yaşadı! Gram altın peş peşe rekor kırıyor! Çeyrek, yarım, tam altın güncel fiyatları..

Altın fiyatları peş peşe rekor kırmaya devam ediyor. Faiz kararından sonra yükselişe geçen gram altın 1500 seviyesini aştı. Peki, çeyrek, gram, tam altın ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Mercedes E Serisi Coupé ne kadar? Piyasadaki en ucuz Mercedes E Serisi Coupé kaç lira? İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi

Mercedes E Serisi Coupé, geniş iş tasarımıyla ön plana çıkıyor ve üstün güvenlik teknolojileriyle dikkatleri üzerine topluyor. Peki Mercedes E Serisi Coupé fiyatları kaç lira? Piyasadaki en ucuz Mercedes E Serisi Coupé ne kadar? İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atık Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 650 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk, Ayşe Öztürk ve Murat Özbay ortaklığıyla kuruldu...

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

e atık ne demek Haberi

e atık ne demek


2012’de toplamda 48.9 milyon ton e-atık ürettik. Bu oranın 2017’de 65.4 milyon tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Oysa e-atıkların doğru yönetimi, önemli iş fırsatları yaratabilir


Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre, 2017 yılında dünya genelindeki elektronik atıklar 2012 seviyesinin yüzde 33 üzerine çıkarak, 65.4 milyon tona ulaşacak. Bu oran, sekiz büyük Mısır piramidi hacmine denk geliyor.


BM raporu, E-Atık Sorunu Çözme Girişimi (StEP) tarafından gerçekleştirilen interaktif online dünya haritasını temel alıyor. Ülkelerin e_atık üretimine  yer veren haritaya göre, e-atık üretiminin en yüksek olduğu ülke ABD. İkinci sırada ise Çin geliyor.

e-atık, iş fırsatı demek


Rapor, özellikle e-atıkların geri dönüşümünün çok büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Bunun başlıca iki nedeni var: Birincisi elektronik malzemelerin içerdiği zehirli ağır metallerin çevreye zarar vermesi; ikincisi ise birçok değerli...