05 / 05 / 2024

e beton uygulaması nedir

e beton uygulaması nedir

Betonda Elektronik Denetim 81 ile yayılıyor. Böylece inşaatta kullanılan betonların içine konulan çipler sayesinde vatandaşlar satın alacakları ya da oturacakları evin sağlamlığını ‘e-beton’dan öğrenebilecek.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

TRT bandrol uygulaması genişletildi! O elektrik ürünler de artık listede! Hemen bakın!

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamı genişletildi. Yeni eklenen cihazların seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Noter işlemleri internete taşındı!

'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği'nin internet sayfasından 7 gün 24 saat cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan randevu yapılabilecek. Uygulama ile noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler 'e-İmza' ile yapılacak.

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerde randevu işlemlerin artık internet üzerinden yapılacağını duyurdu. Gül, ek olarak e-Noter uygulaması üzerinden işlem de yapılabileceğini dile getirdi. 

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

E-haciz uygulamasının ertelenmesi önerisi mecliste!

E-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Univa projelerinde KDV oranı yüzde 8!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, KDV indirimi teşvikine devam ediyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, " Teşvikler son derece önemli. Bu yüzden, bizde yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirime uygulamasına şirket olarak devam edeceğiz" dedi...

e beton uygulaması nedir Haberi

e beton uygulaması nedir


İnşaatlarda kullanılan betonun kalitesini elektronik ortamda takip etme imkanı sağlayan çalışma Türkiye geneline yayılıyor. 2017 yılının ilk çeyreğinde çipli kontrol imkanı sağlayan Betonda Elektronik Denetim (e-beton) uygulaması 81 ile yaygınlaştırılacak. Vatandaşın inşaatlarda kullanılan betonun kalitesiyle ilgili kafasında herhangi bir soru işareti kalmayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yakından takip ettiği çalışmaya göre dökülen betonun farklı bölümlerine çipler yerleştirilecek. Edinilen bilgilere göre çip sayesinde betonun kırımının ne zaman yapıldığı, hangi kalitede döküm yapıldığı, hangi mühendis tarafından kontrol edildiği, hangi laboratuarda beton kalitesi denetimi yapıldığı elektronik ortamda kayıt altına alınacak. Sisteme müdahale kapısı kapanırken, Bakanlık kaynakları kalitesiz betona geçit olmayacağına dikkat çekiyor.

E-DEVLETTEN EV ARŞİVİ

Sistemin e-devlete entegre edilmesiyle birlikte vatandaş parsel numarası ile oturduğu ya da almayı düşündüğü evin beton kalitesine...