05 / 05 / 2024

e sicili uygulamaları

e sicili uygulamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Emeklilikte 7 sene kuralı: Adayların aklı karışabiliyor! 1260 gün artı 1'e göre hesaplanıyor! Hemen bakın!

Emekli olan adayların kafası sosyal güvenlik sisteminin uygulamaları ile karıştırılabilir. Bunlardan biri de son 7 yıl kuralı. Emekliliğe 7 yıllık nihai kural, birkaç yılı daha olan herkesin aklında tutması gereken bir soru. Alınan maaştan sigortalı fona kadar birçok parametreyi içeriyor.

Proptech uygulamalarında dijital imza dönemi başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörü Proptech uygulamalarında yenilikçi ürünlerin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şirketimiz, Dijital İmza Platformu’nu tüm temsilcilerine açıyor." dedi.

Müjde! E-devlet ile 1000 TL pandemi yardımı!

PTT Genel Müdürlüğü hesaplarına ödenen 1000 TL destek müracaatı tüm vatandaşların hizmetine açıldı. E-devlet uygulamaları üzerinden hiçbir koşula bağlı kalmadan müracaat imkânlarına sahipsiniz...

Sincan Belediyesi'nden 'E-Eksper' ve 'E-İskan' hizmeti!

Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle hizmet erişim alanını hızla genişletiyor. E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamaları büyük kolaylıklar sunuyor.  

Yeni yılda yeni vergi uygulamaları!

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markaları arasında yer alan Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasında birinci oldu.

Çeyiz ve konut hesabı uygulaması evliliğe teşvik ediyor!

Aile Bakanı Selçuk, evliliği teşvik etmek amacıyla çeyiz ve konut hesabı gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, ayrıca gençleri "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik hayatına hazırladıklarını söyledi...

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 

Tapu senetlerinde yeni dönem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karar kapsamında tapular tamamen yenilenecek. 

QR kodlu tapularla ilgili merak edilen her şey!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karara göre, tapu senetleri tamamen yenilenecek. Buna göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor.

Murat Kurum, Tapu Senetlerinin Yenilenmesi lansmanına katılacak!

Bakan Kurum yarın Ankara'daki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları tanıtım lansmanına katılacak...

GYODER Akademi Facility Management eğitimi yarın!

GYODER Akademi Facility Management and Application Of New Technologies (Tesis Yönetimi ve Yeni Teknoloji Uygulamaları) eğitimi yarın...

e sicili uygulamaları Haberi

e sicili uygulamaları


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün en temel hedefinin e-sicile geçmek olduğunu açıkladı.


Bakan Güllüce, tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığını kaydetti.


E-sicil sayesinde tapuda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurgulayan Bakan İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.


E-sicil uygulaması hayata geçtiğinde; haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemler elektronik ortamda yapılarak bürokrasi en aza indirilecek. İşlem güvenirliliği en üst düzeye çıkarılacak ve dolayısıyla personelin iş yükü azalacak. Tapu arşivleri bir sistematik halinde modern bir hale getirilecek.


Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Güllüce: “Tapu müdürlüklerimizin tamamında yapılan işlemler günlük...