02 / 05 / 2024

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karara göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapu dönemi başladı.

Tüm bilgilere erişilebiliyor

Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu bulunuyor. QR kodu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemine girilip taşınmazın tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı ''rota'' kısmı bilgiler arasında yer alıyor. 

SMS ile ilgili bilgilendirme

Vatandaşların uygulamaya kolalıkla alışabilmesi için 3 boyutlu tapu dönemine geçiliyor. Yeni sistemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atılan SMS ile ilgili bilgilendirilme yapılıyor.

200 bin vatandaş faydalandı

QR kodlu tapulardan bugüne kadar 200 bin vatandaş yararlandı. Uygulama kapsamında mevcut yapıların geçerli olduğu gibi, vatandaşlar tapu senetlerini istediği zaman değiştirebilecek.

Tapu senedinde QR kodu uygulaması önemli!


Geri Dön