07 / 05 / 2024

EBRD ile KazTransGaz doğalgaz projesi için anlaşma mı imzaladı

EBRD ile KazTransGaz doğalgaz projesi için anlaşma mı imzaladı

Kazakistan Hükümeti yaptığı açıklamada, EBRD ile Kazakistan’ın KazTransGaz şirketi arasında, iki doğalgaz projesi için 294 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandığını belirtti.

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Nef, EBRD ile ortak gayrimenkul geliştirecek

Nef, gayrimenkul geliştirmek için EBRD ile güç birliğine gitti. 120 milyon dolarlık sermaye ile Nef& EBRD Gayrimenkul A.Ş.’yi kuran Nef ve EBRD, ilk etapta 600 milyon dolar yatırımla 5 bin konut, 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans geliştirecek.

EBRD, Nef ile ortak şirket kurdu!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ilk defa gayrimenkul sektörüne adım attı. EBRD, Nef ile ortak şirket kurdu.

Nef Ebrd Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Nef Ebrd Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Bülent Kozlu tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

EBRD,NEF ile Türkiye’de konut yapacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Nef olarak tanıdığımız Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım ortak oluyor. Kurulacak ortaklık ile kentsel dönüşüme yönelik, modern, sürdürülebilir, depreme dayanıklı ve son teknolojiye sahip konut üretimi yapılacak.

Nef, EBRD ile ortak şirket kuracak!

Nef’in önümüzdeki dönem planları ile ilgili konuşan Timur, “EBRD ile ortak bir şirket kuruyoruz. Birlikte Nef markalı konut ve Novu markalı yurtlar yapacağız” dedi.

Akfen Holding, EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı!

Tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluşan bir platform kuran Akfen Holding, bu girişimi büyütmek için EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı.

Şişecam ile EBRD, geri dönüşüm sektörüne giriyor!

Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de cam geri dönüşüm sektörüne sanayileşme yolunda büyük ivme kazandıracak önemli bir ortaklığa imza atıyor.

EBRD’den Kazakistan’ın altyapı projelerine 1.7 milyon tenge kredi!

EBRD ile Kazakistan arasında altyapı projeleri için 1 milyar 700 milyon tenge ve 10 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı. Kazakistan’ın önemli yatırımcılarından biri olan EBRD ülkeye yılda 700 milyon avroya kadar kredi veriyor.

EBRD ile KazTransGaz 294 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı!

Kazakistan Hükümeti yaptığı açıklamada, EBRD ile Kazakistan’ın KazTransGaz şirketi arasında, iki doğalgaz projesi için 294 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandığını belirtti.

EBRD ile KazTransGaz doğalgaz projesi için anlaşma mı imzaladı Haberi

EBRD ile KazTransGaz doğalgaz projesi için anlaşma mı imzaladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Kazakistan’ın KazTransGaz şirketi arasında, iki doğalgaz projesi için 294 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı.


Kazakistan Hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, EBRD Başkanı Suma Çakrabarti ile KazTransGaz şirketinin yönetim kurulu başkanı Kayrat Şaripbayev, kredi anlaşmasına imza attı.


Söz konusu kredi, Kazakistan’ın kuzey ve batı bölgelerinde kömür sisteminden doğalgaza geçilmesini destekleyecek iki proje için kullanılacak.


Kredinin, Kazakistan milli parası tenge cinsinden verileceği belirtilen açıklamada, KazTransGaz’a bağlı İntergaz Central Asia şirketine aktarılacak 242 milyon avronun, Bozoy doğalgaz deposunun tamiratı, 52 milyon avronun ise doğalgaz hatlarının iyileştirilmesi için kullanılacağı...