14 / 05 / 2024

ecrimisil bedeli nereye ödenir

ecrimisil bedeli nereye ödenir

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Hatay Reyhanlı TOKİ başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Hatay Reyhanlı Konutları başvuru bedeli 500 TL olarak belirlendi. Projenin kura satışları 4 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek. Peki Hatay Reyhanlı TOKİ başvuruları nereye yapılıyor?

Kira bedeli nereye yatırılır?

Bir ev ya da işyerinin kiraya konu olması halinde kiracıların kira bedelini nasıl ödemesi gerektiği, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklanıyor. Peki, kira bedeli nereye yatırılır?

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

Tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

İstanbul Avcılar'da inşa edilen Ispartakule Evleri başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek. Projede 240 ay vade imkanı ile konut sahibi olunabilecek. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Bodrum'da toplam 1500 konuttan oluşan 5 sitenin yolu kapanacak!

Bodrum'da, işadamı Murat Şevk, arazisinden geçen 1 kilometrelik yolu istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim’den itibaren elektrikli tel, bariyer ve kapanlarla kapatacağını açıkladı...

ecrimisil bedeli nereye ödenir Haberi

ecrimisil bedeli nereye ödenir

Ecrimisil nereye ödenir?

Ecrimisil, mevzuatta; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır" şeklinde tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek Yönetmelik eki olan "Taşınmaz Tespit Tutanağı" düzenleniyor. 


Bu tutanak kapsamında işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit edilir...