23 / 12 / 2024

ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır

ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek itiraz edilebiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz!

Hazine taşınmazında fuzuli şagillerden, tespit edilen bedellerde ecrimisil ödemesinin yapılması isteniyor. Ecrimisil bir ihbarname ile ilgilisine iletiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz edilir mi? Nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

Ecrimisil nereye ödenir?

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

Revizyon imar planı itiraz davası!

Planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucu elde edilen plana revizyon imar planı deniyor. Planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde dava açılabiliyor. İşte, revizyon imar planı itiraz davası!

Revizyon imar planına itiraz dilekçesi!

Her ölçekteki planın ihtiyaca uymadığı, uygulanmasının mümkün olmadığı durumlarda hazırlanan plana revizyon imar planı deniyor. Ancak bu planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde itiraz edilebiliyor. İşte, revizyon imar planına itiraz dilekçesi!

Ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisil bedelinin; Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır Haberi

ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Ecrimisile itiraz nereye yapılır?


Ecrimisil ihbarnamesine itiraz, ilgili idareye yapılıyor. Düzeltme talepleri, talep tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde bu Genel Tebliğin 8 inci maddesinde belirtilen komisyonlarca karara bağlanır ve sonucu karar tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde düzenlenecek Yönetmelik eki “Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesi” ile ilgilisine tebliğ edilir.


Komisyonlar, gerektiğinde mahallinde inceleme yapmak veya yaptırmak suretiyle itirazları inceler. Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar alır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon kararları gerekçeli yazılır. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini belirtmek zorundadır.


Düzeltme taleplerini inceleyen komisyon kararlarına karşı, fuzuli şagiller tarafından İdareye başka bir itirazda bulunulamaz.


Malmüdürlüklerince düzenlenen, ilgililerince itiraz...