13 / 05 / 2024

Ecrimisil ödenen yer imar affı

Ecrimisil ödenen yer imar affı

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu ilk transfer ve tescil döneminin en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcusu Fenerbahçe'nin transfer ettiği Cengiz Ünder oldu. Aynı zamanda, en yüksek bonservis ücreti ödenen 10 futbolcudan 5'i Fenerbahçe'de yer aldı.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

Ecrimisil nedir?

Hürses Gazetesi yazarı Avukat Nazlı Gaye Alpaslan Güben bugünkü yazında "Ecrimisil ve gider kaydı" konusuna yer verdi. İşte o yazı...

Hakan Tütüncü: Avni Tolunay imar planını sıfırdan yapıyoruz!

Bakir gibi görünse de görsel kimlik olarak sizin karşınıza çıkan zor noktalar oldu mu? Şehirleşme noktasında, yanlış, hatalar yapılmış denen yer…

Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapuda ödenen harç bedelleri 2015..

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ödenen tazminat, ecrimisil olarak tanımlanıyor. Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebili

Belediyeye ödenen vergiler nelerdir?

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında belediyeye ödenen vergilere yer veriliyor. Buna göre belediyeye ödenen vergiler nelerdir? İşte Belediyeye ödenen vergiler ve mükellefleri ile ilgili yasal hükümler...

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası!

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası nasıl görülüyor? Ecrimisil talepli davalarda zamanaşımı süresi ne kadardır? Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor..

Ecrimisil ile kira arasındaki farklar nelerdir?

Kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olarak ödenen ecrimisil ile kira arasındaki farklar nelerdir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konuda bilgi edinebilirsiniz..

Ecrimisil alacağının cebren tahsili!

Ecrimisil izinsiz olarak kullanılan hazine taşınmazlarının geçmişe yönelik borçları için alınan tazminat olarak karşımıza çıkıyor. Peki Ecrimisil alacağının cebren tahsili nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

İşgalciye tapuya ilişkin bir hak sağlamayan Ecrimisil geçmişe ilişkin alınan işgal tazminatıdır. Peki ecrimisil bedeli nasıl belirlenir? Ecrimisil bedelini belirleyen koşullar nelerdir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Ecrimisil ihbarnamesi örneği!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedeli alınıyor. Peki ecrimisil ihbarnamesi örneği nasıl olur? haberimizde yer alıyor..

Ecrimisil ödenen yer imar affı Haberi

Ecrimisil ödenen yer imar affı

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu...