25 / 07 / 2024

Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu sakarya

Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu sakarya

"Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Sakarya'nın Taraklı ilçesine düzenlenen törenle ödülü verildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: "Son yıllarda Anadolu coğrafyasında kültür ve turizm alanında büyük, güzel bir yarış var" dedi

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

iPhone 14'ü tanıtan Apple'dan şoke eden Türkiye kararı 

Apple iPhone 14'ü sükseli bir şekilde tanıttı ancak aynı zamanda Türkiye'deki müşterilerine de kötü bir haber verdi. Apple birçok kişinin severek kullandığı ve daha uygun fiyatları bazı modellerinin ülkemizde satışını durdurdu.

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

PlayStation 5 fiyatı ne kadar oldu? Sony’den şoke eden Türkiye kararı

Teknoloji devi Sony, dünyada yaşanan çip krizi ve dolar kuru nedeniyle Türkiye’de satılan PlayStation 5 fiyatlarında ciddi artış yaptı. Satıldığı ilk günden itibaren hatrı sayılır bir satış rakamı elde eden PS5, son zamanlarda çip kriziyle boğuşuyordu…

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Türkiye çimentocuları tek çatı altında toplandı!

Çimento sektöründe 66 markayı temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 'Türk Çimento' markasıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

AB'deki çelik önerisi Türkiye'yi de etkileyecek!

Avrupa Birliği çelik ithalatı kotalarındaki artışı 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürmeyi planlıyor. Analistler ise bu önerinin Avrupa'ya yüksek miktardan çelik ithal eden Türkiye'yi etkileyebileceğini belirtiyor.

Türkiye Finans, Ağrı'daki ilk şubesini hizmete açtı!

Hayata Katılım Bankası stratejisi ile büyümesine devam eden Türkiye Finans, Ağrı'da hizmete soktuğu ilk şubesini açtı.

Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu sakarya Haberi

Eden Türkiye Ulusal Destinasyonu sakarya


Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Sakarya'nın Taraklı ilçesine düzenlenen törenle ödülü verildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: "Son yıllarda Anadolu coğrafyasında kültür ve turizm alanında büyük, güzel bir yarış var. Bizim bundan sonraki amacımız geçmişten gelen bu değerlerimizi geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz olmalıdır"


Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında, "Türkiye Ulusal Destinasyonu" seçilen Sakarya'nın Taraklı ilçesine düzenlenen törenle ödülü verildi.


Devlet Resim ve Heykel Müzesinde gerçekleştirilen törende,  Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan 30 başvuru içerisinden seçilen Taraklı'nın yanı sıra finale kalan Karaman ve Seferihisar'a da ödülleri takdim edildi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, törende yaptığı konuşmada, ödüle layık bulanan merkezlerin ortak özelliğinin "sahip oldukları doğal kaynakları turizme kazandırma çabaları" olduğuna işaret ederek, yapılan çalışmaları övgüye değer...