04 / 05 / 2024

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği temel atma töreni

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği temel atma töreni

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile davul zurna ekibi, davetiye dağıtımı öncesinde Edirne Belediyesi önünde toplandı.Belediye Başkanı Recep Gürkan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'de yeni devlet hastanesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki Asker Hastanesi için yıkım ihalesi düzenlendi!

Çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi şehirdeki Asker Hastanesi için yıkım ihalesi düzenledi...

İpsala Devlet Hastanesi'nin ne zaman biteceği sorusu TBMM'de!

İpsala Devlet Hastanesi'nin bitirilememe nedeni ve ne zaman hizmete gireceği hususu meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin Beyoğlu Göz Hastanesi'ne verilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

Malatya'da sağlık yatırımları için arsa devri!

Malatya Büyükşehir ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Yeşiltepe’de yer alan Asker Hastanesi ile mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki arsanın devrine ilişkin hazırlanan protokol imzalandı.

Derince'ye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi geliyor!

KOCAELİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Asker Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki arsaya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yapılacağını söyledi.

Çorlu Asker Hastanesi 'tarihi yapı' olarak tescillenecek!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Çorlu Asker Hastanesi'nin tarihi yapı olarak tescillenmesine karar verdi.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

İzmir Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

İzmir Asker Hastanesi, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi sebebiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hatay Ek Hizmet Binasına dönüştürüldü.

Kars Sarıkamış'taki askeri hastane, devlet hastanesine devredildi!

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki 134 yıllık Asker Hastanesi, Sarıkamış Devlet Hastanesinin ek binası olarak hizmet vermeye başladı.

Erzincan Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Erzincan Asker Hastanesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek Hizmet Binası oldu.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği temel atma töreni Haberi

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği temel atma töreni

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nin 24 Eylül'deki temel atma törenine esnaf ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde davet edildi. 


Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile davul zurna ekibi, davetiye dağıtımı öncesinde Edirne Belediyesi önünde toplandı.


Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Eylül Çarşamba günü Türkiye'de, Çanakkale'den sonra ikinci büyük şehitliğin temelini atacaklarını söyledi. Dernek yöneticilerinin halkı temel atma törenine davul zurnayla davet edeceğini belirten Gürkan, şöyle konuştu:


"Hem şehitlik hem davul zurna ilk bakışta ters gibi geliyor. Geçtiğimiz hafta Gaziler Günü'nde Genelkurmay'da bir tören yapıldı. Orada bir binbaşıydı yanlış hatırlamıyorsam gazimiz kürsüye çıktı, çok önemli bir şey söyledi. O gazimiz dedi ki, 'Allah bize şehit olmayı nasip etmedi'. Yani şehit olamadığı için üzüldüğünü söyledi. Bizde şehitlik bir taraftan...