19 / 05 / 2024

Edirne Darüşşifası müze

Edirne Darüşşifası müze

Abdi İbrahim İlaç Sanayi, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniledi. Açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı..

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Edirne'deki Hıdırlık Tabyası müze olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası, "Edirne Balkan Tarihi Müzesi" olarak düzenlenecek.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'ne 2 ödül!

Abdi İbrahim’in sosyal sorumluluk projesi Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında iki ödüle birden layık görüldü.

Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi!

Osmanlı döneminde hastane olarak insanlara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası, ilaç firması Abdi İbrahim tarafından restore edildi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.

Edirne Darüşşifası müze olarak yenilendi!

Abdi İbrahim İlaç Sanayi, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniledi. Açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı..

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın restorasyonu tamamlandı!

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'deki Osmanlı Darüşşifası hizmete açıldı!

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

Edirne Darüşşifası müze Haberi

Edirne Darüşşifası müze

Osmanlı döneminde Hastane olarak şifa dağıtan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın müze olarak yenilendikten sonra yapılan açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük katıldı. Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, törende şunları söyledi:


“Doğup büyüdüğümüz toprakların tarihine, kültürüne ve geleceğine sahip çıkmak en büyük görevimiz. Yüzyıllar boyunca hastaları tedavi eden Edirne Darüşşifası’nı iyileştirmek bizim için bu nedenle ayrı bir anlam ve değer...