29 / 05 / 2024

Edirne Darüşşifası restore

Edirne Darüşşifası restore

Abdi İbrahim İlaç Sanayi, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniledi. Açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı..

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

TOKİ Edirne Hadımağa 221 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileleri düşük peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Hadımağa projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hükümlü ve tutuklular Edirne'deki tarihi yapıları restore ediyor!

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Edirne Müze Müdürlüğü ve Edirne Vakıflar Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki (Mahmudiye Kışlası) kuleli giriş kapısını restore etti

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Edirne Darüşşifası restore Haberi

Edirne Darüşşifası restore

Osmanlı döneminde Hastane olarak şifa dağıtan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın müze olarak yenilendikten sonra yapılan açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük katıldı. Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, törende şunları söyledi:


“Doğup büyüdüğümüz toprakların tarihine, kültürüne ve geleceğine sahip çıkmak en büyük görevimiz. Yüzyıllar boyunca hastaları tedavi eden Edirne Darüşşifası’nı iyileştirmek bizim için bu nedenle ayrı bir anlam ve değer...