16 / 05 / 2024

Edirne Hafızağa Konağında onarım çalışmaları sürüyor

Edirne Hafızağa Konağında onarım çalışmaları sürüyor

Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi’ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı’ndaki onarım çalışmaları devam ediyor.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Kocaeli'deki Rıza Bey Konağı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Rıza Bey Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa ediyor.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Kocaeli'deki Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nı yeniden inşa ediyor.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağına inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi  Ağustos ayı içinde açılacak.

15 Temmuz Hafıza Müzesi açılış için gün sayıyor!

15 Temmuz Hafıza Müzesi'nde sona yaklaşılıyor. Bin 500 metrekare alanda inşa edilen müzenin Ağustos ayında açılması planlanıyor. 

Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren hattını kesintisiz hale getirme çalışmalarımız da etap etap devam ediyor." dedi...

Edirne Hafızağa Konağında onarım çalışmaları sürüyor Haberi

Edirne Hafızağa Konağında onarım çalışmaları sürüyor

Belediye Başkanı Recep Gürkan binadaki onarım çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını, ardından da müze tasarım ve uygulama projesine geçileceğini söyledi.


Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı görülerek uygulanmasına karar verilen, “Edirne Kent Belleği Müzesi” için Hafızağa Konağı’nda onarım çalışmaları devam ediyor. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak binanın iç ve dış cephelerinde iyileştirme ve onarımlar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda binanın dış cephesindeki duvarlar yeniden sıvanacak, iç - dış ahşap kaplama ve döşemeleri onarılacak. Elektrik ve ısıtma sistemleri de bu kapsamda müze standartlarında yenilenecek .


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılında açtığı “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-Yaşayan ve Yaşatan” Trakya isimli program çağrısına, Hafızağa Konağı’nın, “Edirne Kent Belleği Müzesi” olarak şehre kazandırılması için sundukları...