30 / 04 / 2024

edirne kanuni köprüsü

edirne kanuni köprüsü

Tunca Nehri'nin debisindeki yükseliş nedeniyle, Edirne'de Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köprülerden geçiş yapmak isteyen araçların sürücülerini diğer yolları kullanmaları yönünde uyardı.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı Kara Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılmak üzere!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılma tehlikesi altında. Köprüde çataklar ve çökmeler meydana geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Edirne Tunca Köprüsü restorasyonu tamamlandı!

' Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ' olan ve halk arasında Tunca Köprüsü diye bilinen köprünün yapımına 1608 yılında başlandı.

Tunca Köprüsü'ne 600 bin TL'lik aydınlatma!

Edirne'de tarihi Tunca Köprüsü, Edirne Valiliği tarafından 600 bin lira harcanarak aydınlatıldı. Açılış için mehteranlı ve havai fişekli program düzenlendi.

Tunca Köprüsü'nün aydınlatması tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü törenle aydınlatıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, köprünün aydınlatmasının ilk kez 1910 yılında yapıldığını, daha sonra ise geceleri karanlıkta kaldığını söyledi.

Tarihi Tunca Köprüsü aydınlatılacak!

Osmanlı Devleti zamanında yapılan Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü, 197 aydınlatma armatürü ile ışıl ışıl olacak.

edirne kanuni köprüsü Haberi

edirne kanuni köprüsü

Tunca Nehri'nin debisindeki yükseliş nedeniyle, Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı.


Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köprülerden geçiş yapmak isteyen araçların sürücülerini diğer yolları kullanmaları yönünde uyardı.


Ekipler, iki köprünün de girişine şerit çektikten sonra Edirne Belediyesince hazırlanan "Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" yazılı tabelayı yol girişlerine yerleştirdi.


İki köprü arasındaki Sarayiçi Er Meydanı'nda kalan bazı araçlar da ekiplerce trafiğe kapalı alandan çıkarıldı.


Bu arada, DSİ. 11. Bölge Müdürlüğünün internet sitesindeki bilgiye göre, Tunca Nehri'nin debisi 103, Meriç'in ise 905 olarak ölçüldü.


Tunca Nehri'nin Bulgaristan tarafında ölçülen debisi 48, Meriç'in ise...