18 / 05 / 2024

Edirne köprüleri trafiğe kapatıldı

Edirne köprüleri trafiğe kapatıldı

Tunca, Meriç ve Süvari köprüleri, nehir debilerindeki yükselme nedeniyle trafiğe kapatıldı. Özellikle Meriç Nehri’nin debisinde 5 saatte yaklaşık 600 metreküp/saniye artış gözlenirken, nehir debilerinin yaklaşık 2 bin seviyesine çıkması bekleniyor.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda büyük gün! Trafiğe açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan bazı viyadük ve yollar bugün saat 23.59 itibarıyla trafiğe açılacak.

Lüleburgaz'da üst geçit yıkıldı! Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Lüleburgaz'da E-5 karayolu üzerinde damperi açılan kamyon üst geçide çarptı. Kazada kamyon şoförü yaralanırken, üst geçidin yıkılmasıyla Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı.

Köprübaşı Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçe ziyaretinde Avukat Özcan Akçiçek Parkı ve Köprübaşı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni hizmete açtı.

Edirne köprüleri trafiğe kapatıldı Haberi

Edirne köprüleri trafiğe kapatıldı

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprüleri nehir debilerinin yükselmesi nedeniyle araç ve yaya ulaşımına kapatıldı. Tunca ve Meriç'in yanı sıra alternatif olarak kullanılan Süvari Köprüsü de nehirlerde yaşanan büyük artış nedeniyle İl Kriz Merkezi kararıyla trafiğe kapatıldı.


Sınır komşuları Yunanistan ve Bulgaristan’daki aşırı yağışların ardından özellikle Meriç Nehri’nin debisinde 5 saatte yaklaşık 600 metreküp/saniye artış gözlenirken, nehir debilerinin yaklaşık 2 bin seviyesine çıkması bekleniyor.


Bulgaristan'da şiddetli yağışların ardından barajlardan su taşması üzerine gündüz saatlerinde 500 seviyesinde olan Meriç nehrinin debisi, DSİ verilerine göre 5 saatte yaklaşık 600 metreküp/saniye artış gösterdi. Nehir debilerinin ‘alarm’ seviyesine ulaşmasının ardından toplanan Edirne Valiliği Kriz Merkezi, Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Tunca ve Meriç köprülerinin yanı sıra alternatif olarak kullanılan Süvari köprüsünü trafiğe...