15 / 05 / 2024

Edirne Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali başladı

Edirne Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali başladı

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Buğday fiyatları bayram öncesi kaç lira oldu? TMO, Edirne, Konya ve Polatlı Ticaret Borsası 7 Temmuz 2022 fiyat listesi

TMO'nun geçen hafta buğdayda 400 TL, arpada 200 TL fiyat yükseltildiğini duyurmasının ardından milyonlarca çiftçi son dakika buğday fiyatlarını araştırıyor. Peki buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç lira oldu? İşte 7 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi...

Blue West Middle East Mimari Ve Yapı Sistemleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blue West Middle East Mimari Ve Yapı Sistemleri Dış Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  100 bin TL sermaye bedeli ile By Medgaltchi Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Ş., Yazdan Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Ş. tarafından kuruldu.

Violet Roses Mimari Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Violet Roses Mimari Ve Dekorasyon Limited Şirketi bugün Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Hıfen Hadak tarafından kuruldu. 

Edirne Milli Emlak'tan 15.6 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, İskender Köyü, Suyolları Mahallesi'nde bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 15 milyon 624 bin TL olarak belirlendi. 

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.

İrme Elektrik Headquarters’a XL Mimarlık ve Mühendislik imzası!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık+Mühendislik tasarımına sahip İrme Elektrik Headquarters, çevreye, kente ve çalışanların hayatını değerlendirecek bir genel merkez olarak kurgulanacak.

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, Türkiye’de sıfırdan yapılacak olan ilk Tayvan yatırımının mimarı projesini üstlendi.

Mimarlık ve tasarım sektörü Arch+Dsgn Summit 2019'da buluştu!

Arch+Dsgn Summit 2019, "Mimari ve Tasarım’da Gelecek" temasıyla 5-6 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2019, bu sene de yoğun bir katılımla ziyaretçilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

Artzen Design'dan kişisel iç mimari ve dekorasyon hizmeti!

2018 yılı sonlarında Mimar Seçil Bulcan Ürküt ve İç Mekan Tasarımcısı Elif Çelik tarafından kurulan Artzen Design,iç mimari alanında hizmet veriyor...

ACS Mimari İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ACS Mimari İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Fanar, İssam G. Hafez Salem ve Yousef Essa B. A. Al-Mohannadi ortaklığında kuruldu. 

Mimari ve Tasarım Zirvesi 5-6 Nisan'da!

Mimarlık ve tasarımın profesyonellerinin katılımlarıyla her yıl yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan mimari ve tasarım zirvesi 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Mimarlık ve tasarımın geleceği 5-6 Nisan’da konuşulacak!

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…

Edirne Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali başladı Haberi

Edirne Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali başladı

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.


Panele Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi(TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, Yunanistan ve Bulgaristan üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Panelin açılış konuşmasında Edirne’nin tarih ve medeniyetlerin buluştuğu ender şehirlerden biri olduğunu ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Balkanların ve medeniyetlerin başkenti olan Edirne, yüzyıllar boyunca her daim önemini korumuştur. Medeniyetler her zaman nehir kenarlarına kurulmuş ve Edirne’de 3 nehrin buluştuğu bir noktadadır. Bizler suyla başlayan, gelişen, sudan mahrum kalınca da hayatı sona eren canlılarız. Su iyiliktir, medeniyettir. Su medeniyetler içinde belirleyicidir. Yerleşim...