15 / 05 / 2024

Edirne nehir mi taştı

Edirne nehir mi taştı

DSİ 11. Bölge ölçümlerine göre, Karaağaç Mahallesi'ne giden alternatif yol, Meriç Nehri sularının çevreye yayılması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Nehirler bölgesinde, AFAD ekipleri, botlarla devriyelerini sürdürüyor.

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.

Edirne'deki projeler koronavirüs nedeniyle durduruldu!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, açıklamasında koronavirüs nedeniyle köylerde her türlü hazırlığın yapıldığını açıkladı...

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Kanal Edirne Projesi tam gaz sürüyor!

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Turaş Turizm Edirne Ofisi açıldı!

TURAŞ Turizm ve Seyahat Acentesi'nin Edirne Ofisi'nin açılışında konuşan Şahin, bir yerin gelişmişliğinin banka ve seyahat acentesi sayısıyla belirlendiğini söyledi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın restorasyonu tamamlandı!

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne’de nehir debileri kırmızı alarm veriyor!

Bulgaristan ve Edirne’de etkili olan sağanak yağış Tunca ve Meriç Nehirleri’nin debilerinin yükselmesine neden oldu. Vatandaşlar, taşkınla tekrar karşı karşıya gelmekten tedirgin olurken, Nehirlerin debileri kırmızı alarm veriyor.

Edirne derin bir nefes aldı!

Edirne’de, nehir taşkınları dolayısıyla oluşturulan kriz heyeti, taşkın sahasını inceledi. Nehir seddelerinin koruma görevini yerine getirdiğini söyleyen Edirne Valisi Şahin: "Şu anda tehlike atlatılmıştır" dedi.

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne mi alınacak?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne'deki Büyük Sinagog müze mi oluyor?

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, restorasyonu devam eden Büyük Sinagog ile ilgili olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in dünkü açıklamalarının birçok yazılı ve görsel medya kuruluşunca haber yapıldığı belirtildi.

Tunca Nehri projesi Edirne’ye hayat verecek!

Edirne, Türkiye’nin içinden nehir geçen ender şehirlerinden. Arda, Meriç ve Tunca nehirleri il merkezi sınırlarında birleşerek Ege Denizi’ne doğru yoluna devam ediyor. Nehirlerin geçtiği bölge ise kentin en önemli doğal ortamını oluşturuyor...

Edirne nehir mi taştı Haberi

Edirne nehir mi taştı

Meriç Nehri'nin sularının çevreye yayılması nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne giden alternatif yol trafiğe kapatıldı.


DSİ 11. Bölge ölçümlerine göre, son 4 saatte Tunca Nehri'nin debisi 5 metreküp/saniye artarak 47 metreküp/saniyeye, Meriç Nehri'nin debisi ise 70 metreküp/saniye artışla 976 metreküp/saniyeye yükseldi.


Meriç Nehri'nin suları, Suvari Köprüsü mevkisinde yer yer çevreye yayılmaya başladı. Suların biriktiği Karaağaç Mahallesi'ne giden alternatif yol trafiğe kapatıldı.  DSİ yetkilileri, Meriç Nehri debisinin Bulgaristan tarafından düşüşe geçtiğini, bu düşüşün akşam saatlerinde hissedilebileceğini kaydetti.


Nehirler bölgesinde, AFAD ekipleri, botlarla devriyelerini sürdürüyor.


Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de tedbir olarak köprü başlarında...