29 / 04 / 2024

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.



Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Geçmiş, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok yerinde doğal afetlerin yaşandığını dile getirdi.

Yaşanan afetlerin can ve mal kayıplarına yol açtığını dile getiren Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Edirne nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

Edirne'nin  risk haritasının çıkarıldığını dile getiren Geçmiş, "Son güncellemeler yapılıyor. Nereler deprem bölgesi ve su taşkınlarının oluşabileceği alanlar tespit ediliyor. Bununla ilgili kurumlar gerekli önlemleri alacak." şeklinde konuştu.

Edirne'de yaşanan taşkınlara da değinen Geçmiş, şöyle konuştu:

"Oğulpaşa köyünde 3-4 yıl önce bir afet yaşadık. Eğer oradaki dere ıslah olsaydı bu afet yaşanmayacak ve bir vatandaşımızın vefatına sebebiyet verilmeyecekti. Günler öncesinden önlemlerin alınması, taşkınların önüne geçilmesi için çok önemli. DSİ ekipleri de bununla ilgili çalışmalarını hızlandırmalıdır. Bu taşkınların da büyük ölçüde önüne geçmiş oluruz."

 

Edirne'de Eylül ayında 800 konut satışı yapıldı!


Geri Dön