29 / 04 / 2024

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkemizin afet risk haritasını çıkardı.

Söz konusu Afet Risk Analiz Sistemi Projesi dahilinde yaklaşık olarak 300 teknik personel arazide incelemeler yaptı ve ve şimdiye kadar toplamda 4 bin 822 kaya düşmesi, 34 bin 593 heyelan ve 880 çığ, 604 obruk olayı kayıt altına alınmış oldu.

Türkiye nin afet risk haritası çıkarıldı!

Akdeniz Bölgesi'nde yangın, Karadeniz bölgesinde heyelan

Sputniknews'in aktardığına göre, merakla beklenen veriler arasında ülkemizde geçen sene yaşanan afetlere de yer verildi. Geçen sene yaşanan;  66 orman yangını, 16 kar/tipi, 39 heyelan107 sel/su baskını da ARAS üzerinden kayıt altına alınmış oldu. Resmi olarak açıklanan verilere göre, en fazla heyelan olayı Batı ve Doğu Karadeniz'de meydana gelirken, Ege ve Akdeniz de ise orman yangınları görüldü.

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre geçen sene yaşanan 1760 afet olayına AFAD koordinasyonunda müdahale edildi. Resmi olarak açıklanan verilere göre, yine geçen sene Türkiye'de 23 bin 753 deprem yaşandı.

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!


Geri Dön