15 / 05 / 2024

Türkiye afet risk haritası

Türkiye afet risk haritası

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.

Türkiye afet risk haritası Haberi

Türkiye afet risk haritası

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkemizin afet risk haritasını çıkardı.

Söz konusu Afet Risk Analiz Sistemi Projesi dahilinde yaklaşık olarak 300 teknik personel arazide incelemeler yaptı ve ve şimdiye kadar toplamda 4 bin 822 kaya düşmesi, 34 bin 593 heyelan ve 880 çığ, 604 obruk olayı kayıt altına alınmış oldu.

Akdeniz Bölgesi'nde yangın, Karadeniz bölgesinde heyelan

Sputniknews'in aktardığına göre, merakla beklenen veriler arasında ülkemizde geçen sene yaşanan afetlere de yer verildi. Geçen sene yaşanan;  66 orman yangını, 16 kar/tipi, 39 heyelan107 sel/su baskını da ARAS üzerinden kayıt altına alınmış oldu. Resmi olarak açıklanan verilere göre, en fazla heyelan olayı Batı ve Doğu Karadeniz'de meydana gelirken, Ege ve Akdeniz de ise orman yangınları...