29 / 04 / 2024

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...



İki seçim arasında Türkiye’de finansal piyasalarda tehlike çanları daha güçlü çalmaya başladıı. 14 Mayıs sonrasında Türkiye’nin kredi risk priminde (CDS) başlayan yükseliş sürüyor.

14 Mayıs öncesinde muhalefetin ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabileceği ve geleneksel para politikasına dönülerek normalleşme olacağı beklentisiyle 500 baz puanın altına düşen CDS, bugün 720 baz puana yükseldi. Bu seviye 2022 Ekim'den sonraki dönemin zirvesi şeklinde kaydedildi. 

Türkiye nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

CDS’te yaşanan artış, Türkiye’nin kısa vadede 203 milyar dolara yükselen dış borcunu ve 55 milyar dolar olan cari açığını çok daha yüksek faizle çevirmesi anlamını taşıyor. 

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön