02 / 05 / 2024

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.



Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tura kalması konuşurken, önümüzdeki iki haftada piyasada dalgalı seyir bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 500 puanın altına gerileyen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bu sabah sert artışla 600'e ulaştı ve altı ayın zirvesini gördü.

Seçim sonrası Türkiye nin kredi risk primi fırladı!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası 100 baz puana yakın yükselişle 600 baz puanın üzerini gördü.

CDS geçen hafta 481 baz puana kadar düşüş yaşamıştı.

Dolar/TL ise seçim sonrası yeni güne 19,6196 seviyesinden başladı. Kur sonrasında 19,67'nin üzerinde seyretti.

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön