28 / 04 / 2024

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primleri (CDS) 900'ü aştı. CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, tüm ayrıntılarıyla CDS primindeki artışı, nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...



Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primlerinin (CDS) 900'ü aşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) primleri 900'ü aştı ve 2008 sonrasında en yüksek seviyesini gördü. CDS değeri bir ülkeye borç verildiğinde temerrüt riskine karşı kendini sigortalamak isteyenler tarafından ödenen prim olarak biliniyor. CDS, arabaların kasko primi şeklinde de düşünülebilir. Bu durumda eğer sürücünün riski artarsa, ödenecek prim de yükselir. 

Türkiye nin kredi risk primi 900 ü aştı! 2008 den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor?  

O sebeple, CDS değerinde yaşanan yükseliş, yatırımcılar gözünde temerrüde düşme olasılığının önemli oranda arttığını ortaya koyuyor ve ekonomi açısından ciddi bir kırılganlığı işaret ediyor. 

Peki Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primlerinin 900'ü aşmasına ilişkin neler söyledi? CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? İşte merak edilen ayrıntılarıyla kredi risk priminde yaşanan o artış, nedenleri ve sonuçları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön