13 / 05 / 2024

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primleri (CDS) 900'ü aştı. CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, tüm ayrıntılarıyla CDS primindeki artışı, nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...



Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, kredi risk priminin artmasının ortaya çıkaracağı durumları da açıkladı. İşte kredi risk priminin artmasının sonuçları: 

Türkiye nin kredi risk primi 900 ü aştı! 2008 den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor?  

- Kamunun ve özel sektörün dış borçlanma maliyetleri CDS primine paralel olarak artar.

- Burada kendini besleyen bir döngü oluşur. Borçlanma maliyetinin artması döviz girişini azalttığı için dış borcu ödemeyi zorlaştırır. Bu da riski daha da çok yükseltir.

- Döviz girişinin azalması içerideki likidite krizini daha da derinleştirirken enflasyonist baskıları artırır.

Borçların çevrilememesine dair çok önemli bir uyarı niteliği taşıyan CDS göstergesinin ulaştığı tehlikeli seviyeyi çok ciddiye almak ve en kısa zamanda dünyaca kabul görmüş politikalarla (ve tüm dünyada olduğu gibi) enflasyon problemini öncelik haline getirmek gerekiyor.

Denenmemiş ve literatürde karşılığı olmayan politikalarla daha fazla zaman kaybetmemeliyiz. İçinde bulunduğumuz krizden çıkmanın başka bir yolu yok.

Bankada paranız ve altınınız varsa hemen bunu yapın! İslam Memiş'ten bomba son dakika tahmini geldi! Sakın geç kalmayın!

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den şok eden açıklama! Yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı

Ünlü analist uyardı! Büyük çöküş geliyor, beklemeyin hemen alın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön