12 / 05 / 2024

Türkiye CDS primi

Türkiye CDS primi

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primleri (CDS) 900'ü aştı. CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, tüm ayrıntılarıyla CDS primindeki artışı, nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

Türkiye'nin kredi risk primi çakıldı!

Türkiye`nin beş senelik kredi risk primi (CDS), ABD enflasyonunun beklentilerin altına düşmesinin ardından 600 baz puanın altına düştü.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, mayıs ayından bu yana en düşük değerde.

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Ekonomi uzmanlarının 'Bir an önce tedbir alınmalı' diyerek uyardığı CDS risk primi 900 puanı aşan Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku açıklandı. Rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Türkiye CDS primi Haberi

Türkiye CDS primi

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primlerinin (CDS) 900'ü aşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) primleri 900'ü aştı ve 2008 sonrasında en yüksek seviyesini gördü. CDS değeri bir ülkeye borç verildiğinde temerrüt riskine karşı kendini sigortalamak isteyenler tarafından ödenen prim olarak biliniyor. CDS, arabaların kasko primi şeklinde de düşünülebilir. Bu durumda eğer sürücünün riski artarsa, ödenecek prim de yükselir. 

O sebeple, CDS değerinde yaşanan yükseliş, yatırımcılar gözünde temerrüde düşme olasılığının önemli oranda arttığını ortaya koyuyor ve ekonomi açısından ciddi bir kırılganlığı işaret ediyor. 

Peki Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primlerinin 900'ü aşmasına ilişkin neler söyledi? CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması...