28 / 04 / 2024

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.



Borsa İstanbul 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününe yatay orandan başladı. BIST 100 endeksi başlangıçta, yüzde 0,03 çıkışla 4 bin 467 puanda hareket etti. Bankacılık endeksi ise, yeni güne yüzde 0,23 çıkışla 3868 puandan başladı.

Bankacılık endeksinde primli seyir

ekonomim.com'dan Şenay Zeren'in haberine göre: Bankacılık endeksinde primli seyir, gelen alımlarla gün içinde yüzde 2'ye seyrederken; endeks Zafer Partisi lideri Özdağ'ın açıklamalarıyla kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Şu esnada ise, yüzde 1,20 seviyesinde kazançla 3909 puanda seyrediyor.

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

Sektör endeksleri içinde en çok kazandıran yüzde 1,63 ile kimya, petrol, plastik, en çok düşen ise yüzde 2,45 ile madencilik oldu.

En çok işlem gören hisse senetleri Europower Enerji, Türk Hava Yolları, Astor Enerji, İş Bankası (C) ve Sasa oldu. 

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön