28 / 04 / 2024

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.



Bu senenin ilk yarısında dünyanın önde gelen ülkelerinde konut satışları azalırken Türkiye'de yüzde 31 oranında bir yükseliş meydana geldi.

Coldwell Banker açıklamasına göre, bünyesinde Coldwell Banker, Century 21, Era Türkiye, Muzayedecom ve Premier Yapı gibi markaları bulunduran MasterTürk'ün yeni araştırması küresel konut satışlarındaki grafikleri ortaya çıkardı.

Dünya da konut satışları dibi gördü, Türkiye de yüzde 31 arttı!Araştırmaya göre, Amerika'da senenin ilk yarısında ikinci el konut satışları yüzde 7 azalarak 34,3 milyon adede geriledi. Kanada'da ise bu rakam yüzde 19 azalışla 303 bin 6 adet olarak kaydedildi.

İngiltere'deki konut satışlarına bakıldığında ise ocak-haziran döneminde düşüşün yüzde 23 oranını bulduğunu ve 630 bin 170 adet konut satıldığı izlendi. Düşüş oranı Hollanda'da yüzde 23,5'i gördü. Bu ülkede ilk 6 ayda 91 bin 305 konut satışı gerçekleştirildi.

İşte diğer detaylar...


Geri Dön