12 / 05 / 2024

mastertürk konut satışları

mastertürk konut satışları

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Suudi boykotu konut satışlarını da etkiledi!

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Cemal Kaşıkcı cinayeti ile başlayan ve ekim ayından bugüne Türk mallarına uygulanan boykot ile zirveye çıkan gerilim, konut satışlarını da etkiledi. Boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 azaldı.

Yabancılara konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler mecliste!

Yönetmelik değişikliğinden sonra yabancılara yapılan konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kredi sicil affı konut satışlarını artırır!

Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Öztürk, kredi çekemeyen vatandaşların sicillerine af gelirse konut satışlarının daha çok artacağını söyledi. 

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

Yabancıya konut satışları yükseldi!

TÜRKİYE genelinde haziranda yapılan konut satışları hem geçen aya, hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de yabancıya yapılan konut satışı arttı.

Kayseri'de konut satışları yüzde 11 azaldı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Şubat ayında Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta yapılan konut satışlarının Ocak ayına göre düştüğü belirlendi. Kayseri'de yüzde 11'e kadar düşüş yaşandı.

mastertürk konut satışları Haberi

mastertürk konut satışları

Bu senenin ilk yarısında dünyanın önde gelen ülkelerinde konut satışları azalırken Türkiye'de yüzde 31 oranında bir yükseliş meydana geldi.

Coldwell Banker açıklamasına göre, bünyesinde Coldwell Banker, Century 21, Era Türkiye, Muzayedecom ve Premier Yapı gibi markaları bulunduran MasterTürk'ün yeni araştırması küresel konut satışlarındaki grafikleri ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, Amerika'da senenin ilk yarısında ikinci el konut satışları yüzde 7 azalarak 34,3 milyon adede geriledi. Kanada'da ise bu rakam yüzde 19 azalışla 303 bin 6 adet olarak kaydedildi.

İngiltere'deki konut satışlarına bakıldığında ise ocak-haziran döneminde düşüşün yüzde 23 oranını bulduğunu ve 630 bin 170 adet konut satıldığı izlendi. Düşüş oranı Hollanda'da yüzde 23,5'i gördü. Bu ülkede ilk 6 ayda 91 bin 305 konut satışı gerçekleştirildi.

İşte diğer detaylar...

ÇİN VE FRANSA'DA DA...