02 / 05 / 2024

Türkiye'nin kredi risk primi çakıldı!

Türkiye'nin kredi risk primi çakıldı!

Türkiye`nin beş senelik kredi risk primi (CDS), ABD enflasyonunun beklentilerin altına düşmesinin ardından 600 baz puanın altına düştü.



Ekim'de ABD'de enflasyon beklenenden daha zayıf seyrederken, Türkiye'de piyasaların risk algısı geriledi ve risk primlerindeki düşüş eğilimi hızlandı.

 Türkiye nin kredi risk primi çakıldı!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıldan bu yana yüksek enflasyonla mücadele için attığı ve atacağı adımlara ilişkin beklentiler, yatırımcıların karar verme sürecini etkiliyor.

Son dönemde ülkede güçlenen resesyon endişeleri, Fed'in ultra şahin duruşundan vazgeçmek zorunda kalacağına yönelik beklentileri öne çıkartmıştı.

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön