04 / 05 / 2024

Edirne restorasyon

Edirne restorasyon

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Edirne'deki 2. Vakıf İş Hanı'nın tahliyesi meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'deki bir vakıf iş hanında restorasyon nedeniyle kiracı esnafın tahliye edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

Edirne Maksud Baba Türbesi’nde yapım ve restorasyon sürüyor!

Edirne Valiliği’nin Yeniimaret Mahallesinde başlattığı, Maksud Baba Türbesi’nın yapım ve restorasyonu devam ediyor.

Yalçın Akdoğan Edirne'deki restorasyon projelerini anlattı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli açılışlar için Edirne'de olduğunu söyledi. Akdoğan, Edirne'deki restorasyon projelerinin son durumunu anlattı.

Edirne Belediyesi YAPEX Restorasyon Fuarı'na katıldı!

Edirne Belediyesi, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da uluslararası boyutta bu yıl beşincisi düzenlenen Kırsal Yaşam Kırsal Yaşam konulu, YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda yer aldı.

Edirne restorasyon Haberi

Edirne restorasyon

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonuna ilişkin soru önergesi verdi. Çakırlar, sorusunun Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çakırlar, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Çakırlar, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemizin kuzeybatısında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Edirne'de, kalıntıları mevcut olmakla birlikte tarihi değeri bulunan birçok yapı bulunmaktadır. Edirne ilimizin tarihi zenginlikleri ortaya çıkarılarak kültür turizminden daha fazla faydalanması sağlandığı taktirde şehrin kültür turizmi açısından potansiyel bir değer oluşturularak, şehrin kalkınmasında önemli bir yer edinecektir.''

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ın soruları:
1- Edirne ilimizde toplam kaç tane tescilli tarihi yapı bulunmaktadır?

2- Tarihi yapıların...