13 / 05 / 2024

edirne yapı izni

edirne yapı izni

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Avrasya GYO Edirne'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.'ne ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mah. Soğukkuyu Mevkii 2261 ada 16 parsel üzerinde yapılacak olan 'Metro Hotel Apartments' projesine ilişkin yapı ruhsatı 31 Aralık 2020 tarihinde alındı.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

'Konkordato'lu müteahhide yapı izni verilecek!

Konkordato ilan eden ve işlerini askıya alan şirketlere "yetki belgesi verilmemesi" kısıtlaması iptal edildi. Kararla bu kişiler işlerine devam edebilecek...

TOKİ Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi (e-ihale )ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi 22 Mayıs'ta!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi 22 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

edirne yapı izni Haberi

edirne yapı izni

Edirne'de, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyecek.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, tarihi ve kültürel özellikleriyle Türkiye'nin gözde şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Hakan Mehmet Şahin'in haberine göre; Özdemir, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yetkililerinin "altın üçgende" gerekli denetimleri yaptığını, görüntü kirliliğine neden olan işletmelerin tespit edildiğini belirtti. Özdemir, "Bilindiği gibi 'altın üçgen'de Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler bulunuyor. Bu camiler nevi şahsına münhasır özellikler arz ettiği için özellikle ilgi çekmektedir. Bu nedenle o alanın da korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Çalışmalarımızı yaptık, bundan sonrada altın üçgende görüntü kirliliği oluşturacak hiçbir şeye izin verilmeyecek."...