04 / 05 / 2024

edirnede havalimanı var mı

edirnede havalimanı var mı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya’nın batısına da havalimanı yapılmasının planlandığını söyledi.

Sani Şener: Havalimanı sayımızı 15'e çıkardık!

''Havalimanlarımıza son olarak Almatı’yı ekledik. Bununla birlikte işlettiğimiz havalimanı sayısı 15 oldu'' diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ''Afrika’da ve Balkanlar’da takip ettiğimiz projelerimiz var'' dedi.

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

İstanbul Havalimanı Polonya'nın Merkez Havalimanı'na ilham oluyor!

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Wild, İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısının, Varşova yakınlarında inşa edilecek Merkez Havalimanı için ilham verici olduğunu söyledi.

Mevlüt Uysal: İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinde anlayış bekliyoruz!

İBB Başkanı Uysal, "İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı'na yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek" dedi...

Sani Şener: Biz İstanbul Havalimanı’nda varız!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "İstanbul Havalimanı için ihaleye girdik. Açık artırmayla yapıldı. Bizim o fiyatı vermemiz söz konusu değildi. Çünkü işi biliyoruz." diye açıklama yaptı. 

İstanbul Havalimanı varışlı ilk uçak piste teker koydu!

Türk Hava Yolları'nın ilk uçuşunu Ankara'ya gerçekleştiren uçağı, başkent Ankara'dan İstanbul Havalimanı'na geldi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na büyük talep var!

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Ankara, Antalya, İzmir, Ercan ve Bakü’ye promosyon fiyatları ile yapılan toplam rezervasyon sayısı 21 bini aştı. Büyük projeyi denemeye büyük talep var" dedi...

Atatürk Havalimanı kapanmamalı!

Eresin Topkapı Hotel Genel Müdürü Erhan Çakay, "Atatürk Havalimanı kapatılmak yerine charter seferlere, özel uçuşlara açık hale getirilebilir. Kapanmasını tekrar gözden geçirmekte fayda var" dedi...

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. Havalimanı eyleminde çok sayıda gözaltı var!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçiler eylemlerine devam ediyor. Eyleme müdahele eden polis, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. 

Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanıyor!

Açılan her yeni havalimanı şehri ve dünya havacılık otoritelerini heyecanlandırıyor. Yeşilköy/Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanırken 3. havalimanında ise heyecanlı bir bekleyiş var.

İstanbul Yeni Havalimanı'na kadın imzası!

29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilecek olan mega proje İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde birçok kadın çalışan bulunuyor. Şantiyede mühendis ve mimar da dahil her birimde kadın çalışan var. 

edirnede havalimanı var mı Haberi

edirnede havalimanı var mı

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya’nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle ’Her 100 kilometrede bir havalimanı’ hedefine ulaşılacak" dedi.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de göreve başladığından bu yana Edirne’ye havaalanı yapılması için yetkililerle birkaç defa görüşmeler yaptığını belirterek, "DHMİ’nin Edirne’nin de aralarında bulunduğu 5 ile havaalanı yapılmasının planlandığını öğrendik. Bu bizi oldukça mutlu etti" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan iç hatlarda 13 yıl önce sadece THY tarafından İstanbul ve Ankara’dan Türkiye’de 26 noktaya sefer yapılırken, Ordu-Giresun ve Selahaddin Eyyubi havalimanlarının da hizmete açılması ile birlikte 7 havayolu şirketi tarafından 55 noktaya uçuş gerçekleştirmeye başlandığı bildirildi. Dış hatlarda ise 108 ülkede 268 noktaya sefer düzenlenirken, havayolu filosundaki büyük gövdeli uçak sayısının...