20 / 07 / 2024

Edirnede nehir

Edirnede nehir

Nehir ve göller, kontrol teknesiyle denetlenecek. Edirne'deki Meriç, Tunca ve Ergene nehirleri ile Gala Gölü, 5 baraj ve 70 sulama göleti, "su ürünleri kontrol teknesiyle" incelenecek.

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

Nehir Polimer Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nehir Polimer Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selma Köroğlu tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay İmral tarafından kuruldu.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Prata Riverside Village projesinin İstanbul lansmanı yapıldı!

Nehir kenarında modern bir alanda konut, eğlence ve perakende seçenekleriyle beraber sunulan ofis, halka açık sahil parkı ile Lizbon'daki perstiji en yüksek gayrimenkul projesi Prata Riverside Village, İstanbulluların beğenisine sunuldu. 

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi açıldı!

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi bugün Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeref Coşkun tarafından açıldı.

Nehir Teknik Yapı Nakliyat Hafriyat İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Teknik Yapı Nakliyat Hafriyat İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir’de  3 milyon TL sermaye bedeli ile Cihat Nehir tarafından kuruldu.

Nehir Granit Yapı İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Nehir Granit Yapı İthalat İhracat Limited Şirketi Küçükçekmece’de  500 bin sermaye bedeli ile Cebrail Daysal tarafından kuruldu.

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Yiğit Duygucu tarafından kuruldu.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Nehir Maritime Limited Şirketi'ne ortak olacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün Marshall Adaları'nda 5 bin dolar sermaye ile kurulacak şirkete yüzde 100 oranında iştirak etmesine karar verilmiştir.

Nehir Kağıtçılık Fabrikası'nın inşaatı hızlandı!

Güvenli, fonksiyonel ve estetik yaşam alanları hayata geçiren Home Yapı’nın, Nehir Kağıtçılık Fabrikası projesi hızla devam ediyor. 

Edirnede nehir Haberi

Edirnede nehir

Edirne'deki nehir, göl, baraj ve sulama göletleri, "su ürünleri kontrol teknesiyle" denetlenecek.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca Nehri kenarındaki bir tesiste, teknenin suya indirilişi dolayısıyla düzenlenen törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ait su ürünleri kontrol teknesinin, caydırıcılık özellik taşıdığını söyledi.


Teknenin kendinden büyük işler yapacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:


 "Meriç'te, Tunca'da, Ergene'de, Arda'da... Eğer bizim söylediğimiz gibi devam ederse, Edirne balıktan boğulur. Bugüne kadar iç suları denetleyen bir sistemin kurulmaması büyük bir eksikliktir. Ne derler, zararın neresinden dönersen kardır. Geç olmak, hiç olamamaktan iyidir. Biz, geç de olsa bunu gerçekleştirdik. Açık söylüyorum Edirne'deki Meriç Nehri, bizim denizimizdir. Bizim denizimize mukayyet olmamız lazım."



-"Balık üretimi artacak"



Şahin, Edirne'de yılda 3.5 ton balık üretildiğini fakat tekne çalışmaya başladığında, gelecek yıl balık üretiminin 7...