16 / 05 / 2024

Edirnede yüz yılın felaketi yaşanıyor

Edirnede yüz yılın felaketi yaşanıyor

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkını "Edirne'de yüz yılın felaketi" olarak niteledi. Meriç Nehri'nin tarihinde en yüksek debi seviyesinden birine ulaştığı ifade ediliyor. Evler boşaltıldı.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı! Tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme kolaylığı!

Luxera Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı kampanyasında tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme fırsatı devam ediyor.

Sinpaş GYO 2023 yılının üçüncü dönemindeki toplam varlığı 21.856 milyar TL!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2023 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayımladı. Söz konusu dönemde şirketin toplam varlığı 21.856 milyar TL oldu.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Katılımevim 2023 yılının dokuz ayında net dönem karını yüzde 958 artırdı!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşları arasında bulunan BDDK lisanslı Katılımevim, 2023 yılının 3. çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde net karını yüzde 958 artırdı.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk çeyreğinde 15 milyar 265 milyon TL'lik satış! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin satış rakamları peş peşe açıklandı. Peki Emlak Konut GYO yılın ilk çeyreğinde kaç adet adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi? 

Elektrikli otomobil satışları yeni yılın ilk 2 ayında hız kazandı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında yeni yılın ilk iki ayında, geçen yılın ilk 6 ayının toplamından fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi.

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

2023 yılının yıldızı hangisi olacak? Seçime kadar borsa seçimden sonra altın!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı borsa olurken ikinci sırada ise altın yer almıştı. 2023 yılında dünya genelinde resesyon ve düşük büyüme senaryoları konuşulurken Türkiye seçim atmosferinde olacak. Seçime kadar borsa cazibesini koruyacak ancak seçimden sonra altında hareketlilik bekleniy

Yılın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Ne dolar ne altın bakınca inanamayacaksınız!

Yatırım yapmak isteyenler en çok getirisi olan yatırım araçlarına yöneldi. İşte yılın en çok öne çıkan yatırım aracı!

Edirnede yüz yılın felaketi yaşanıyor Haberi

Edirnede yüz yılın felaketi yaşanıyor

Meriç Nehri'ndin debisindeki artış sürüyor, yayıldığı alan genişliyor.


Nehir yatağı yakınlarındaki sayfiyeler, işletmeler ve tarım arazilerini sular altında bırakan taşkının Karaağaç Mahallesi'ni tehdit etmesi üzerine kot olarak düşük seviyede ve nehre yakın kısımdaki bazı evler tahliye edildi. Bu evlerde yaşayan 50 aile Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu'na yerleştirildi.


Nehir, debisi arttıkça daha geniş alana yayılıyor. Taşkının Lozan Caddesi'nde yarıklara neden olması üzerine mahalleye ulaşım sağlanamıyor.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkını "Edirne'de yüz yılın felaketi" olarak niteledi. Vali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde bin 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edileceğini açıkladı. Şahin, "Biz elimizden gelen çalışmaları yaptık. Şu bir gerçek ki 10 gün süreyle araçlarla karşıya geçişler mümkün olamayacaktır. Tabi ki Pazarkule Sınır Kapısı da kapalı olacaktır" dedi.

Meriç Nehri'nin tarihinde...