19 / 05 / 2024

Edremit Belediyesinden imar açıklaması

Edremit Belediyesinden imar açıklaması

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede çalışma gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle biraraya geldi. Parlamento salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki farklılıklar görüşüldü.

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Balıkesir Edremit'teki zeytinlikler imara açıldı!

Balıkesir Edremit Belediyesi Edremit Körfezi'nde bir çok dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

Balıkesir Erdek'in imar planı onaylandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden beklenen hamle geldi. Erdek'in Kastri bölgesinin 1/1000 uygulamalı imar planı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda onaylandı.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Balıkesir Edremit'in imar sorunu çözüldü!

Balıkesir Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Kamil Saka, toplantıda imar planı ile ilgili bilgiler verdi.

Edremit Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Edremit Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yaptı. Toplam 31 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda kararların çoğu oy birliği ile alındı.

Edremit Belediye Meclisi imar konularını komisyona havale etti!!

Edremit Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Saka başkanlığında yapıldı. Toplam 28 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken Başkan Saka, Edremit’li Şehitlerin adlarının belirlenecek caddelere verileceğini söyledi.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Edremit Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri seçildi!

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka'nın meclise sunduğu bir yıllık çalışma raporu kabul edildi.

Edremit Belediye Meclisi'nde imar konuları komisyona sevk edildi!

Edremit Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Toplantıda toplam 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Edremit Belediye Meclisi imar konularını karara bağladı!

Edremit Belediye Meclisi Toplandı Edremit Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. İmar Komisyonu'ndan meclis gündemine gönderilen konularda görüşülerek karara bağlandı.

Edremit Belediyesinden imar açıklaması Haberi

Edremit Belediyesinden imar açıklaması

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede çalışma gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle biraraya geldi. Parlamento salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki farklılıklar görüşüldü.


Yeni tertip etmelerin anlatıldığı, talep ve taleplerin değerlendirildiği toplantının randımanlı geçtiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Özgirgin, imar uygulamaları ile alakalı genel haber verdi.Ev müdürleri ise 3194 Sayılabilir İmar Kanunu'nun alakalı maddelerine yönelik yapılan 1/5000'lik nazım imar tasarısı ve bunun öngördüğü koşullara yönelik yapılan 1/1000'lik uygulama imar tasarısı , plan tadilatları ve bunların uygulama gerekliliği ile alakalı haber verdi.


Fatma Özgirgin, yaptığı konuşmada, " Hata idrak ve anlaşılmaların olmasını engellemenin çabası içindeyiz. Nihai derece saydam olan idare anlayışımızın, imar ile alakalı da saydam meydana geldiğini bilmenizi talep ediyoruz . Yaptığımız çalışmalarımızla toplantılarımızda, size gerçek...