09 / 05 / 2024

efeler Bosnalı Konağı restorasyon

efeler Bosnalı Konağı restorasyon

Aydın'ın Efeler ilçesinde eski kent dokusunun korunması ve tarihi yapıların yaşatılması için belediye tarafından birçok eski bina kamulaştırılarak restore ediliyor.

Aydın Efeler'deki Abalıoğlu Konağı restore ediliyor!

Efeler Belediyesi tarafından kamulaştırılarak kent turizmine kazandırılacak olan Abalıoğlu (Bosnalı) Konağı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Efeler Konağı için imzalar atıldı!

Aydın Efeler Belediyesi'nin hazırlayarak Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunduğu ve desteklenmeye uygun bulunan “Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor projesinde imzalar atıldı

Efeler Konağı turizme açılıyor!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen "Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor" projesi için Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata sözleşme imzaladı.

Aydın Efeler Konağı turizme açılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak. Açılış Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteleniyor.

Aydın Efeler Konağı turizme kazandırılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak.Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecek.

Sakarya Sabit Efendi Konağı'nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Sabit Efendi Konak inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar: Şehrimizin kültür mirasları arasında gösterilen Sabit Efendi Konağı inşa çalışmalarımıza devam ediyoruz, dedi.

Efeler Belediyesi imarcılarla buluştu!

Efeler Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili sorunları masaya yatırdı. Efeler Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da katıldı

ADÜAŞ Aydın Efeler arsa ihalesi 24 Ekim'de!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ) tarafından Aydın Efeler'de yer alan 36 bin 844 metrekarelik arsanın ihalesi 24 Ekim 2014 tarihinde saat 14:00'te yapılacak...

Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı!

Yenimahalle Belediyesi tarafından huzurevi anlayışına yeni bir boyut kazandırmak amacıyla inşa edilen Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı...

Gökçeören Köy Konağı tamamlanıyor!

Kent merkezinde 15 adet mahalle konağı yapıldığını söyleyen yetkililer, 30 Mart seçimleri sonrası İzmit Belediyesi’nin hizmet ağına dahil olan köylerde de benzer projeyi hayata geçirmeye başladıklarını söylediler.

Aydın Efeler'in yolları yenileniyor!

Efeler'in yollarına kış öncesi yenileme çalışmaları başladı. Aydın'ın Efeler Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede bozuk olan yolların bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda 6 proje sona kaldı!

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda yapılan 29 başvurudan ön seçim sonucu 6 ekibe davet mektubu gönderildi. Kalan 6 proje jüri heyeti tarafından değerlendirilecek...

Zalifre Konağı'na en iyi restore edilen ve korunan ev plaketi!

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, “En iyi restore edilen ve korunan ev” seçilen Zalifre Konağı'na plaketi çakıldı...

efeler Bosnalı Konağı restorasyon Haberi

efeler Bosnalı Konağı restorasyon

Efeler Belediyesi, ilk olarak Macar ustalarının 1930'lu yıllarda inşa ettiği Bosnalı Konağı'nı kamulaştırmış, ardından restorasyon çalışmalarını başlatmıştı. İlçedeki metruk vaziyetteki Kasaplar Hali ve Toprak Mahsulleri Ofisi depo binasını da koruma altına alarak mimari dokusuna uygun biçimde yenilemek için kiralama girişimlerinde bulunan Efeler Belediyesi, Hasanefendi mahallesinde imar planında tescilli bina konumundaki bir taşınmazın daha kamulaştırılması amacıyla meclis kararı çıkardı. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, kentteki tarihi yapılara sahip çıktıklarını belirterek, "Amacımız modern kent alanı içinde geleneksel mimarinin tanıtılması ve yaşatılmasıdır. Kaybolmaya yüz tutan kültürel zenginliklerimizi yeniden ortaya çıkararak restorasyon ve cephe düzenlemeleriyle bölge halkının hizmetine sunacağız" diye konuştu. 


Yeni...