03 / 05 / 2024

Efes turizmi

Efes turizmi

Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015 yılında 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.

Efes, 4 milyon lira gelir getirdi!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti, ilk 6 ayda 800 bine yakın turist tarafından ziyaret edildi. Efes bu yıl 4 milyon lira gelir getirdi.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Efes Antik Kenti Haziran'da UNESCO listesinde!

Efes Antik Kenti'nin aksilik olmazsa haziranda listeye alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için 1994 yılında başvurusu yapılan Efes Antik Kenti'nin 22 yıllık rüyasının tamamlanan çalışmalarla birlikte bu yü gerçekleşmesi bekleniyor.

Unesco'dan Efes'e tarihi destek!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'nın, " Efes'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini destekliyorum " açıklamasının önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir Efes UNESCO yolunda!

Efes Antik Kenti'yle ününü dünyaya duyuran Selçuk'un, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın yaptığı son düzenlemelerle 2015'te UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girmesi hedefleniyor

Efes turizmi Haberi

Efes turizmi

Klasik Yunan döneminin en önemli kentleri arasında yer alan, Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015'te 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Efes'in Dünya Miras Listesi'ne alınması için yıllardır sürdürülen çalışmaların 2015'de sonuç vermesini beklediklerini söyledi. 


Bu yıl Dünya Miras Listesi'ne alınan Bergama'da olduğu gibi Efes'te de yoğun hazırlık çalışmaları yürüttüklerini aktaran Ediz, "Bakanlık olarak inancımız ve hedefimiz 2015'te Efes'in Dünya Miras Listesine girmesi" dedi.


Ediz, Efes'in uzun süre geçici listede kalmasının "yerel ve merkezi işbirliğinin sağlanamamasından kaynaklandığını" kaydederek,  "Selçuk Belediyesi, eğer Bergama Belediyesinin yapmış olduğu işbirliğini bu süreçte yapmış olsaydı Efes, Bergama'dan önce girerdi. Son yerel yönetim değişikliğiyle çok...