17 / 02 / 2025

Ege Denizindeki depremler

Ege Denizindeki depremler

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, 6 Aralık'ta Midilli Adası'nın güneyinde meydana gelen depremlerle ilgili rapor hazırladı. Raporda 50'den fazla artçı sarsıntı kaydedildiği hatırlatıldı.

Aynı büyüklükteki depremler neden farklı hissediliyor? Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli açıkladı!

Son zamanlarda Ege Denizi'nde peş peşe depremler meydana geliyor. Depremlerin büyüklükleri hemen hemen aynı olsa da farklı hissediliyor. Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli bunun nedenini açıkladı.

Ege'de ne oluyor? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! 

Dün Ege Denizi'nde 5,2, 4,7 ve 4,6 büyüklüğünde peş peşe 3 deprem meydana geldi. Depremler büyük paniğe neden olurken, Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı açıklamalar geldi. Bektaş, Ege'deki depremleri değerlendirdi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Ege Denizi'ndeki depremler, yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösteriyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'ndeki depremlerin yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği dile getirdi.

Son dakika! Ege'de 3.6 şiddetinde deprem!

Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanında irili ufaklı depremler olmaya devam ediyor. Kandili Rasathanesi ve AFAD ise meydana gelen depremleri anlık olarak kaydedip paylaşıyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilerine göre, Ege Denizi’nde 3.6 şiddetinde deprem oldu.

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Yaşanan depremler daha büyük bir depremi tetikler mi?

Arnavutluk, Bosna Hersek ve Ege Denizi'nde meydana gelen depremler, bölgedeki fay hatlarının hareketli olduğunu bir defa daha gösterdi.

Ege Denizi'nde 6'dan büyük depremler meydana gelebilir!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin bir rapor hazırladı.Sözbilir, meydana gelen depremlerin diğer fayları tetiklediğine dikkat çekerek, bölgede 6 şiddetinden büyük depremlerin meydana gelebileceğini söyledi.

Zafer Akçığ: Ege Denizi'nde deprem kümelenmesi var!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği, Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, Ege Denizi'nde Midilli açıklarında saat 03.45'de 5.1, saat 08.20 ise yine aynı bölgede 5.0 büyüklüğünde depremler meydana gelmesini değerlendirdi.

Ege Denizi'nde 3.0 ve 5.3 şiddetinde artçı depremler meydana geldi!

AFAD, Ege Denizi'nde 6.5 büyüklüğündeki depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Ege Seramik; ortaklık yapısını, yönetim kurulu üyelerini açıkladı!

Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., ortaklık yapısı, yönetim kurulu üyeleri ve yönetimde söz sahibi olan personelinin isimlerini açıkladı

Ege Boyu Sancaktepe'de Anneler Günü'ne özel sürpriz fırsatlar! 1.490 lira taksitle!

Ege Boyu projesinde Anneler Günü'ne özel sürpriz fırsatlar sunulacak. Projede fiyatlar 162 bin 700 liradan başlıyor…

Ege Boyu'nda 10 bin lira peşinatla! 48 ay taksitle!

Eviya Gayrimenkul'ün Ege Boyu projesinden 10 bin lira peşinatla 48 ay taksit imkanıyla ev sahibi olmak mümkün...

Ege Metropark Ankara projesinde 290 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ege Metropark projesinde daire fiyatları 290 bin liradan başlıyor! Evler hemen teslim ediliyor!

Ege Denizindeki depremler Haberi

Ege Denizindeki depremler

Raporda, 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem fırtınası şeklinde büyüklükleri 4,9’a kadar ulaşan 50'den fazla artçı sarsıntı kaydedildiği hatırlatıldı.


Deprem açısından oldukça aktif olduğu belirtilen bölge ve yakın çevresinde, 1867 yılında 6,8 (Midilli Adası), 1939'da 6,6 (Dikili), 1944'te 6,8 (Edremit Körfezi), 1949'da 6,6 (İzmir açıkları), 1981'de 7,2 (Ege Denizi) büyüklüğünde depremler meydana geldiğine işaret edilen raporda, bölgedeki depremlerin kaynağı olarak, Midilli Adası'nı güney, doğu ve batıdan sınırlayacak şekilde gelişmiş faylar gösterildi.


Raporun sonuç bölümünde, şu ifadelere yer verildi:


"Sonuç olarak Midilli Adası ve çevresi, Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu ile İzmir-Balıkesir Transfer Zonu arasındaki transtansiyonel tektonik rejim etkisinde deforme olmaktadır. Bu nedenle bölgede kuzeydoğu-güneybatı uzanımlı sağ yanal doğrultu atımlı faylar, kuzeybatı-güneydoğu uzanımlı sol yanal doğrultu atımlı faylar ile yaklaşık doğu-batı uzanımlı normal faylar...